Екс-члени Нацради заперечують план щодо каналу 112, оприлюднений Лещенком

Вівторок, 31 січня 2017, 15:02

Нардеп від БПП, а в минулому заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк назвав фейком оприлюднений депутатом Сергієм Лещенком "План дій щодо проекту 112".

Про це Шверк сказав у коментарі "Детектору медіа", ознайомившись зі змістом блогу Сергія Лещенка на "Українській правді".

"Стосовно тіла листа – це дійсно текст, який я міг написати. Стовідсоткової гарантії не даю, бо вже два роки пройшло, але це схоже на моє листування", – зазначив колишній член Нацради.

"А стосовно тексту плану – це фейк. Там є лише деякі реальні слова, які могли мені належати, – щодо цифрових ліцензій", – заявив Шверк.

Як відомо, 30 січня Лещенко опублікував документ, який Шверк нібито надіслав у 2015 році секретарю й голові Нацради з питань ТБ та радіо – Катерині Котенко та Юрію Артеменку. У ньому пропонуються кроки, які, за даними Лещенка, дозволили б оточенню Петра Порошенка взяти телеканал "112 Україна" під контроль.

План включає: припинення дії ліцензій у цифровому мультиплексі MX-5 для п'яти регіональних підприємств, які здійснюють трансляцію каналу, обмеження присутності каналу "112  Україна" у кабельних мережах, позбавлення ліцензії на супутникове мовлення.

Фото відповідного електронного листа містить імена й електронні адреси адресанта й адресатів, але фото "плану" не містить опізнавальних знаків і доказів авторства.

Спершу Шверку зачитали лист журналісти – й він упізнав свій стиль і звичний підпис ("Целую, Шверк" – ред.).

"Я в Нацраді дійсно писав десятки, сотні різних листів різним людям. Ви ж про наш конфлікт зі 112-м знаєте не гірше за нас. І цілком вірогідно, що якийсь із листів з якимось документом я відправляв колегам", – казав він 30 січня.

"У нас дійсно був складний план роботи з каналом. Тоді ж ми ще не могли штрафувати, можливість штрафувати з’явилася згодом. Ми могли давати попередження, при цьому перевірка мала бути правильно проведена (у нас тоді ще були проблеми з забороною перевірок)", – говорив також Шверк.

"Уляна Фещук цим тоді щільно займалася, а я курував цей процес, я дійсно відповідав за юридичний напрям. Вони дуже довго не хотіли отримувати наші листи. Ми в суд подавали. Вони оскаржували наші попередження, потім штрафи, потім перевірки. Здається, там 40 судових процесів чи більше. Це був дійсно складний проект, ми дійсно цим щільно займалися", – додавав він.

А колишня відповідальний секретар Нацради Катерина Котенко у коментарі "Медіаняні" назвала оприлюднений Лещенком документ компіляцією: 

"Думаю, що це компіляція. Ми дійсно обмінювались листами. Це компіляція певних фактів та домислів. Там є фактаж про регіон та ліцензії певний, все інше дуже дивне".

Голова Нацради Юрій Артеменко за кордоном до 6 лютого, і зв'язку з ним немає, заявили у прес-службі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News