Суд закрив справу про корупцію у тренінгах співробітниці НАБУ

П'ятниця, 10 лютого 2017, 12:06

Апеляційний суд Києва 10 лютого закрив справу щодо співробітниці НАБУ Катерини Везєлєвої-Борисової, оскільки не вбачає у тренінгах ознак корупції.

Про це повідомив у Facebook її адвокат Олексій Задоєнко.

"Перемога! Тренінг - це викладацька діяльність, що дозволена державним службовцям", - написав він.

"Закрити провадження про адміністративне правопорушення у зв'язку з відсутністю в діях Везєлєвої-Борисової Катерини Олегівни складу адміністративного правопорушення.

Постанова є остаточною, вступає в силу з моменту проголошення і оскарженню не підлягає", - процитував адвокат рішення суду.

Цю інформацію на брифінгу підтвердив голова НАБУ Артем Ситник.

Апеляційний суд скасував попереднє рішення Солом’янського суду, який у жовтні 2016-го визнав Везєлєву-Борисову винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Суд вважав, що тренінги не є викладацькою діяльністю, і зобов’язував чиновницю поверути зароблені під час тренінгів 18 тисяч гривень, і сплатити понад 8 тисяч гривень штрафу.

За словами співробітниці НАБУ, вона читала тренінги на теми молодіжного лідерства та гендерної рівності для Фонду Фрідріха Еберта в Україні. Вона стверджує, що вела тренінги у позаробочий час і це не стосувалися її посадової діяльності.

У НАБУ Катерина Везєлєва-Борисова обіймає посаду заступника начальника Відділу забезпечення роботи директора Бюро.

17 січня з'явилася інформація, що Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє лекції народного депутата Сергія Лещенка.

Як відомо, Лещенко читав лекції  в рамках "Школи журналістики", заснованої одним із керівників "Української правди" Павлом Шереметом, який трагічно загинув 20 липня 2016 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування