Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ростові знову судитимуть фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

Неділя, 12 лютого 2017, 17:18
У Ростові знову судитимуть фігуранта справи Хізб ут-Тахрір

У Ростові-на-Дону відбудеться новий розгляд кримінальної справи щодо фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір", кримського політв'язня Руслана Зейтуллаєва, якого звинувачують у тероризмі. 

Про це повідомив адвокат Зейтуллаєва Еміль Курбедінов. 

"Вилітаємо з Едемом Сємєдляєвим до Ростова-на-Дону, де проходитиме новий розгляд кримінальної справи щодо Руслана Зейтуллаєва. Руслан звинувачується у тероризмі за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ", - зазначив адвокат.

Курбедінов нагадав, що раніше військовий суд не визнав Зейтуллаєва винним за ч. 1 і засудив до семи років за ч. 2.

"Однак Верховний суд, за клопотанням прокурора, визнав неправильним такий вирок і покарання занадто м'яким та відправив справу на новий розгляд до військового суду Ростова. Прокурор вимагав 17 років позбавлення волі", - додав він.

Як відомо, 23 грудня 2015 року в окупованому Росією Криму було затримано 4 кримських мусульман, яких звинуватили в участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір". Справу кримських політв'язнів розглядав Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону. 7 вересня їм оголосили вирок.

Севастополець Руслан Зейтуллаев, якого російська влада назвала організатором осередку "Хізб ут-Тахрір", був засуджений до 7 років колонії загального режиму, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов і Нурі Прімов отримали по 5 років виправної колонії також загального режиму.

МЗС України засудило організований російською владою "судовий фарс" і вимагало від РФ негайного скасування вироку.

23 січня 2017 року трьох політв'язнів, засуджених у справі "Хізб ут-Тахрір", вивезли з Ростова-на-Дону для відбування покарання.  Руслан Зейтуллаєв залишився у СІЗО та чекає на перегляд справи.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...