Школярам в ОРДЛО розповідають про "Гіві-героя"

Середа, 15 лютого 2017, 12:56

Окупаційна "влада" посилює пропагандистські заходи у загальноосвітніх навчальних закладах окупованої території Донбасу.

Про це повідомляє 15 лютого прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"На так званих "уроках громадянськості" школярам нав’язується ідея неможливості подальшого співіснування з Україною, у т.ч. через "активізацію українського терору" на території т.зв. "ДНР" у контексті героїзації військового злочинця "Гіві", – йдеться в повідомленні.

LIGA.net, в свою чергу, повідомляє, посилаючись на свідчення декількох старшокласників, що школярів старших класів окупованого Луганська змушують вчити так званий гімн терористичної організації "ЛНР".

"Нас зігнали до актової зали і сказали, що потрібно вивчити його ("гімн", – ред), і співати всім хором", – сказала учениця 9 класу Марія, ім'я якої змінено з метою безпеки.

За її словами, багато хто відмовився, але вчителі почали чинити моральний тиск.

"Мій хлопець сказав, що не буде, але викладачі почали натякати, що це вплине на бали з предметів", – додала вона.

Цю інформацію виданню підтвердили учні ще п'яти шкіл.

У квітні 2016 року стало відомо, що бойовики запровадили у школах уроки громадянськості, а фактично – пропаганди.

Тоді в мережі з'явилося відео, як проходить навчання в школах в окупованому бойовиками Єнакієвому.

Дітям розповідають вигадані легенди, вчать гаслам терористів.

Як повідомлялося, відомий своєю жорстокістю ватажок угруповання "Сомалі" бойовик "Гіві" (Михайло Толстих) був ліквідований 8 лютого у його кабінеті.

Спершу бойовики звинувачували українських військових у ліквідації "Гіві". Зброєю убивства при цьому називали вогнемет "Шмєль".

Учасник АТО Олег Кузьміних, з якого "Гіві" особисто знущався, коли "кіборг" перебував у полоні, наголошував, що українській стороні не було сенсу вбивати командира батальйону бойовиків "Сомалі", адже він був потрібен як свідок злочинів.

Згодом, за даними російських ЗМІ, спільник "Гіві" з Москви Ігор Мильцєв заявив, що замах на Толстих організували він і ще троє бійців "Сомалі": так вони помстилися за товаришів по службі, яких "Гіві" нібито кинув під час бою під Авдіївкою в кінці січня 2017 року.

Михайло Толстих народився в Іловайську в 1980 році. Позивний "Гіві" взяв на честь діда, беручи участь у боях з травня 2014 року – він воював і за Слов'янськ, і за Іловайськ, і за Донецький аеропорт. Також він запам’ятався знущаннями над полоненими.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування