Єфремова лишили за ґратами, суд перенесли на березень

П'ятниця, 17 лютого 2017, 12:39

Апеляційний суд Києва переніс засідання у справі екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова на 15 березня.

Про це повідомляє у п'ятницю телеканал "112 Україна".

Зазначається, що захист намагався оскаржити перший арешт Єфремова, згідно з яким він має провести за ґратами до 17 березня. Однак адвокатам відмовили, оскільки срок оскарження закінчився кілька місяців тому.

Прокурори вважають проведення засідання недоцільним, адже Єфремову уже 4 рази продовжували арешт. Таким чином, екс-регіонал буде перебувати під арештом до 17 березня.

Крім цього, суд задовольнив клопотання адвокатів, які вимагали, щоб прокурори надали оригінали документів, оскільки, за їхніми словами, в документах немає доказів злочинів.

Читайте також: Журналісти показали в’язничний "пентхауз" Єфремова

Як повідомлялось, 17 січня 2017 року Старобільський суд продовжив Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 17 березня.

Єфремова звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); в пособництві в захопленні управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також його звинувачують у зумисних діях з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені представником влади за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Екс-"регіонала" звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування