Клімкін: Визнання Росією "паспортів ОРДЛО" - логіка свідомої ескалації конфлікту

Субота, 18 лютого 2017, 18:18
Клімкін: Визнання Росією паспортів ОРДЛО - логіка свідомої ескалації конфлікту

Визнання Росією документів, виданих бойовиками на окупованих територіях Донбасу є свідченням свідомої ескалації конфлікту на сході Україні, як мілітарної, так і гуманітарної. 

Про це на полях Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого заявив глава МЗС України Павло Клімкін. 

"Це (указ, підписаний президентом РФ) - логіка свідомої ескалації, яка проходить через Авдіївку.  І це логіка не лише мілітарної, а й гуманітарної ескалації....Цей указ абсолютно, фундаментально суперечить самій логіці Мінських домовленостей, і ми прекрасно  розуміємо, для чого це зроблено", - заявив Клімкін. 

Як відомо, раніше Клімкін повідомив, що під час зустрічі у "нормандському форматі" міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров намагався надати новий статус бойовикам, що називають себе керівниками "ДНР" та "ЛНР".

Початок зустрічі міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції затягнулася через значне запізнення французького та російського міністрів. Як зазначало джерело Європейської правди, надій на успіх заходу небагато, головна мета нинішньої зустрічі – ввести в курс переговорів нового учасника, Зігмара Габріеля, якій був призначений на посаду міністра закордонних справ Німеччини наприкінці січня. 

18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

Президент України Петро Порошенко назвав підписання Путіним указа "черговим доказом російської окупації і порушення норм міжнародного права".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування