Кремль: участь Януковича у переговорах по Донбасу треба узгоджувати

Середа, 22 лютого 2017, 12:46

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що бути посередником у врегулюванні ситуації на Донбасі повинна узгоджена двома сторонами кандидатура.

Про це він сказав журналістами в середу, говорячи про лист Януковича світовим лідерам, де він запропонував свої заходи по врегулюванню української кризи, передає "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим прес-секретаря запитали, чи вважають у Кремлі можливим, щоб Янукович став посередником у врегулюванні української кризи.

"Щодо посередництва у врегулюванні української кризи – я залишив би без коментарів. Безумовно, роль посередника вимагає згоди на це всіх сторін конфлікту, в першу чергу безпосередніх сторін конфлікту", - сказав Пєсков

Він сказав, що в Україні була "громадянська війна" і Росія не є стороною конфлікту.

"Тому Київ і Донбас насамперед повинні зійтися в такому розумінні", - сказав Пєсков.

Як відомо, екс-президент України Віктор Янукович попросив президента США Дональда Трампа дати юридичну й політичну оцінку діям американських чиновників під час Євромайдану.

28 листопада 2016 року генпрокурор Юрій Луценко через відеозв'язок оголосив Януковичу підозру в державній зраді і сприянні Росії в розгортанні агресії проти України.

20 січня 2017 року Печерський райсуд дозволив Головній військовій прокуратурі проводити заочне розслідування щодо біглого екс-президента у справі про держзраду.

В ГПУ очікують, що суд почне розглядати справу Януковича про держзраду вже у березні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News