Людина Манафорта в Києві: Я інформував його про Україну під час виборів в США

Четвер, 23 лютого 2017, 04:05
Людина Манафорта в Києві: Я інформував його про Україну під час виборів в США

Костянтин Кілімнік, якого називають "людиною" Пола Манафорта в Києві, повідомив, що він інформував його про події в Україні під час президентських перегонів в США в минулому році.

Про це Кілімнік розповів в інтерв'ю кореспонденту "Радіо Свобода" Крістофреру Міллеру.

За словами Кілімніка, під час виборів у 2016 році в США, він говорив з Манафортом "кожні пару місяців". Нагадаємо, в той час Манафорт був членом передвиборного штабу Дональда Трампа.

"Я інформував його про Україну", - сказав він.

За словами Кілімніка, останній раз Манафорт відвідав Україну в 2015 році. Він також переконує, що Манафорт не має ніяких зв'язків з Росією.

Також, Кілімнік зазначив, що Манафорт підготував план по вирішенню конфлікту в Україні. Він передбачає повернення в Україну Віктора Януковича, який разом з нардепом Сергієм Льовочкіним, буде управляти Донецькою і Луганською областями. (Згодом редакція Радіо Свободи прибрала з матерівалу згадування Льовочкіна - ред.)

Перший варіант
Перший варіант
Виправлений варіант матеріалу
Виправлений варіант матеріалу

Кілімнік розповідає, що після перемоги Януковича на виборах у 2010 році Манафорт проводив в адміністрації президента 90% його часу в Україні.

За словами Кілімніка, у листопаді 2013 року Манафорт в його присутності радив Януковичу довіритись ЄС: "Ви маєте довіряти європейцям, а далі по дорозі ви врегулюєте стосунки з РФ і все буде добре". Але Янукович його не послухав, додав Кілімнік.

Раніше американське видання "The New York Times" повідомило, що український парламентар від "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрій Артеменко передав екс-раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій із РФ. 

Цей план нібито передбачає виведення всіх російських військ зі сходу України й референдум про передачу Криму в "оренду" Росії на 50 чи 100 років.

Пізніше The New York Times також повідомило, що Манафорт брав участь у передачі плану Флінну.

Як відомо, 13 лютого радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку. Причиною стало те, що він мав постійний контакт з послом Росії в США Сергієм Кисляком. Мін'юст США заявив, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації про свої контакти з Кисляком, а також про його потенційну уразливість для шантажу з боку Росії.

Раніше повідомлялося, що Пол Манафорт організував таємну операцію по лобіюванню в Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.

Як раніше повідомляло АР, в 2012 році Манафорт допоміг Партії регіонів перевести американських лобістів як мінімум $ 2,2 мільйона.

Як відомо, НАБУ підтверджує перебування імені Манафорта серед списків "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 млн доларів. Наразі за цією справою ведеться розслідування.

"Українська правда" писала про співпрацю Манафорта з ПР ще у 2007 році.

Сам Манафорт заперечує отримання цих виплат.

"Українська правда" раніше неодноразово писала про лобістські зусилля команди Януковича, зокрема – про "Європейський центр сучасної України" та діяльність Манафорта. Про це можна почитати, зокрема, туттут і тут.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування