Прокуратура назвала замовника викрадення Гончаренка

Четвер, 23 лютого 2017, 15:01

В організації викрадення народного депутата БПП Олексія Гончаренка підозрюється депутат Лиманської районної ради Одеської області батько загиблого 2 травня 2014 в Одесі лідера Антимайдану Геннадія Кушнарьова.

Про це розповів прокурор Одеської області Олег Жученко на екстреному брифінгу в четвер у Одесі.

Він пояснив, що Кушнарьов із двома поплічниками задумали викрадення Гончаренка і шукали виконавців. Цей факт став відомий правоохоронцям, які провели спецоперацію і попередили цей злочин.

"Батько Кушнарьова є депутатом Лиманської районної ради Одеської області. Фактично він є не просто замовником, а з двома своїми спільниками виїхав на місце і мав наносити тілесні ушкодження, а саме застосовувати кислоту, позбавити зору та переламати колінні чашечки", – сказав він.

У людини є мотив (помста –ред.). Вона є замовником викрадення і особисто виконавцем цього злочину, якому завадила злагоджена робота СБУ і прокуратури", – зазначив Жученко.

Глава управління СБУ в Одеській області Сергій Батраков підкреслив, що "замовлення розміщувалося не на вбивство, а на нанесення тяжких тілесних ушкоджень".

Він повідомив, що при затриманні підозрюваних були вилучені речові докази, а саме: пляшка з кислотою і молоток.

За словами правоохоронців, Кушнарьову вже пред'явлене звинувачення.

Як повідомлялося, у четвер стало відомо про викрадення заступника голови парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" народного депутата Олексія Гончаренка.

Пізніше стало відомо, що  "викрадення Гончаренка" було частиною спецоперації силовиків.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування