Луценко: У одного з викрадачів Гончаренка знайшли російський паспорт

Четвер, 23 лютого 2017, 22:30

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що один із викрадачів народного депутата Олексія Гончаренка мав паспорт громадянина Росії.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

Луценко розповів, що правоохоронці викрили злочинну групу, яка протягом року організувала та розповсюджувала на території Одеси книги та буклети для розпалювання національної, расової ворожнечі та приниження національної честі і гідності.

Серед видань - "Слуги зла или как выглядит украинский национализм", "Одесские колокола Хатыни".

"За висновками експертиз ця література направлена на пропагування національної ворожнечі між українцями, росіянами та євреями, а також спрямована на актуалізацію ненависті до українських патріотів", - уточнив генпрокурор.

Він зазначив, що під час розслідування кримінального провадження правоохоронці отримали "дані про плани членів цієї злочинної групи до викрадення народного депутата України Олексія Гончаренка для помсти за події травня 2014 року".

"Вказані особи під контролем спецслужб 23 лютого викрали Гончаренка та планували спотворити обличчя кислотою та розбити молотком коліна. Наразі затримано трьох членів злочинноі групи. Серед них депутат Лиманської районної ради Одещини та колишній військовослужбовець", - розповів Луценко.

Він додав, що у одного із затриманих вилучили паспорт громадянина Російської Федерації.

"У фігурантів справи вилучено балаклави, ємкість, яка, за попередньою інформацією, вміщує кислоту, та молоток", - зазначив генпрокурор.

У четвер стало відомо про зникнення заступника глави парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" народного депутата Олексія Гончаренка.

Нардеп вважає своє викрадення спецоперацією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування