Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За обстріл Авдіївки відповідальна Росія і її бойовики – Порошенко

П'ятниця, 3 лютого 2017, 15:37
За обстріл Авдіївки відповідальна Росія і її бойовики – Порошенко

Президент Петро Порошенко підкреслює, що за поточне жорстке загострення ситуації навколо авдіївської промзони, повна відповідальність лежить на Росії і бойовиках, яких вона підтримує.

Про це він сказав на нараді у п'ятницю, повідомляє прес-служба глави держави.

 
Порошенко вийшов на відеозв'язок з головою Донецької обласної ВЦА

"Наголошую на тому, що теза про те, що вона їх не контролює є абсолютно хибною, тому що у кожному підрозділі знаходяться кадрові російські військові, які виконують накази Російської Федерації", - сказав президент та підкреслив, що наступ на позиції українських військ був організований російськими військами і бойовиками, які ними контролюються.

"Українська сторона зробила все можливе для того, щоб відбити ці атаки, які розпочаті наприкінці січня. І весь час наголошує на необхідності припинення вогню", – сказав Порошенко.

За словами президента, проросійські бойовики свідомо не дають працювати ремонтним бригадам, які організувала українська сторона.

Президент також наголосив, що росіянам не вдалося представити позицію України як сторони, що порушує режим припинення вогню.

"Все відбувається з точністю до навпаки – наш представник у Спеціальному центрі координації і контролю, отримуючи відповідні накази від міністра оборони, за моїм дорученням, постійно демонстрував готовність для припинення вогню. Хоча б для гуманітарної паузи, для того, щоб відновити забезпечення", – каже Порошенко.

"Наголошую – не лише у контрольованій українськими військами частині Авдіївки, а припинити той жах, який відбувається зараз у Донецьку з обмеженням постачання світла і води, бо там теж наші громадяни і ми про них також піклуємося", – наголосив президент.

Як повідомлялось, у п'ятницю ремонтники почали відновлювальні роботи на місці пориву одного із вводів ЛЕП в Авдіївці. 

За період загострення ситуації в Авдіївці, з 29 січня, Збройні сили України втратили 10 бійців, ще 66 військовослужбовців отримали поранення внаслідок обстрілів.

Загалом бойовики здійснили близько 40 довготривалих обстрілів українських позицій та випустили близько 6000 снарядів.  

У п'ятницю Генеральний штаб оприлюднив хронологію загострення в  зоні АТО в період з 29 січня по 3 лютого.

Бойовики притримуються версії, що сили АТО відкрили вогонь першими.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...