Авдіївка: Бойовики почали штурм позицій сил АТО в районі промзони

Субота, 4 лютого 2017, 17:52
Авдіївка: Бойовики почали штурм позицій сил АТО в районі промзони

У зоні проведення АТО бойовики, попри домовленості про режим припинення вогню, розпочали штурмові дії позицій сил АТО в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152-мм гармат та мінометів калібру 120 мм.

Про це станом на вечір 4 лютого повідомили у прес-центрі штабу АТО.

"Незважаючи на досягнуті домовленості щодо припинення вогню для відновлення пошкоджених електромереж у населеному пункті Авдіївка російсько-окупаційні війська грубо порушили режим "Тиша".  Близько 17:30 окупанти розпочали штурмові дії наших позицій в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152-мм гармат та мінометів 120 мм калібру", - заявили у штабі.

"Противник навмисно зриває ремонтні роботи з метою загострення гуманітарних проблем у місті", - підкреслили у штабі АТО. 

За повідомленням Міноборони України,  бойовики почали штурмові дії в районі опорного пункту "Орел". 

"Начальник Генштабу доповів президенту України щодо порушення режиму "тиші", якого попередньо було досягнуто...  Також повідомлено СЦКК та ОБСЄ та проінформовано щодо адекватного реагування на відповідне порушення із рівнозначного озброєння, котре застосовують російсько-окупаційні війська", - зазначили у Міноборони.

За даними прес-центру штаба АТО, станом на 18:00 4 лютого зафіксовано 35 обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків, одного військового поранено.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали Кам'янку і Авдіївку з танків і БМП, Новолуганське - з артилерії калібру 152 мм, Авдіївку - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, Зайцеве - зі стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів та гранатометів  обстріляно Чермалик, Широкине, Красногорівку, Павлопіль, Водяне, Талаківку. По Чермалику вогонь вів танк. 

"У напрямку Луганська по Новозванівці вели вогонь з РСЗВ БМ-21 "Град". З мінометів різних калібрів – по Богуславському, Попасній та Новозванівці. Попасну обстрілював снайпер, а по Жовтому бойовики вели вогонь із стрілецької зброї", - повідомили у штабі.

Як відомо, ситуація в Авдіївці різко загострилася 29 січня, проте 1 лютого бойовики частково припиняли вогонь згідно з домовленостями щодо білоруського режиму "тиші".

Вдень 1 лютого бойовики порушили "тишу" і обстріляли бригаду електромонтажників.

2 лютого бойовики нетривалий час дотримувалися "режиму тиші".

Про ситуації в Авдіївці та про причини загострення можна прочитати тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування