"Блокадникам" не дали встановити блокпост на Харківщині

Неділя, 12 березня 2017, 19:38
Блокадникам не дали встановити блокпост на Харківщині

На Харківщині представники "Блокади Донбасу" намагалися встановити намет та облаштувати блокпост на залізниці на території станції Куп’янськ-Сортувальний.

Про це 12 березня повідомили в облуправлінні поліції Харківщини. 

"Представники штабу блокади висловлювали намір розміститися разом з активістами на території станції Куп’янськ-Сортувальний, щоб здійснювативідстеження та блокування потягів з вугіллям, що прямують з території РФ. Ці наміри не знайшли підтримки з боку представників місцевої влади, Укрзалізниці та правоохоронних органів", - повідомили у поліції.

"Попри це близько 14:00 біля залізничної дороги Куп`янськ-Сортувальний група радикально налаштованих осіб із штабу блокування, у кількості 30 чоловік, все ж встановила намет з пунктом спостереження", - йдеться у повідомленні. 

У свою чергу проти блокади залізниці виступили представники профспілки залізничників.

"Висловити свій протест проти намірів блокувальників вийшли близько 500 мешканців Куп'янська - залізничники, представники громадськості, депутати місцевих рад, ветерани АТО. На місце події для встановлення усіх обставин виїхало керівництво ГУНП, Куп'янського відділу поліції та особовий склад у кількості близько 100 працівників", - зазначено у повідомленні НП.

У ході проведених перемовин з "блокадниками" було досягнуто домовленості про припинення подальших намагань блокування руху залізничного транспорту.

"Блокувальники залишили територію, згорнули намет та в супроводі працівників поліції поїхали. Під час вказаної акції порушень громадського порядку та графіку руху потягів допущено не було. Зброї не виявлено", - повідомили в НП.

 
 

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

Штаб блокади ОРДЛО відмовляється вести переговори із прем’єр-міністром.

1 березня штаб блокади заявив про відкриття мобільного поста на трасі Курахово-Мар'їнка.

5 березня учасники "блокади" на Сумщині здійснили дві спроби заблокувати рух вантажного поїзда на станції "Конотоп". Через блокування залізничних колій у Конотопі поліція відкрила кримінальне провадження. Згодом в УЗ повідомили, що ситуацію з блокуванням у Конотопі врегулювано: учасники блокади погодилися не перешкоджати руху поїздів та покинути місце блокування.

 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування