Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джелялова викликали на допит у Криму через титри в телеефірі

Понеділок, 13 березня 2017, 12:01

Учасника національного руху кримських татар Нарімана Джелялова викликали в Центр із боротьби з екстремізмом в анексованому Криму через ефір телеканалу "112 Україна".

У титрах програми восени 2016 року його назвали заступником голови Меджлісу кримських татар – і хтось заявив на нього, пояснив Джелялов журналісту "Крим.Реалії".

"Я був протитрований там як заступник голови Меджлісу. У зв'язку з тим він (заявник у "Центр Е" – ред.) робить висновок, що я є членом Меджлісу, організації забороненої, відповідно, проти мене треба застосувати норми кримінального права Російської Федерації, щодо участі в екстремістському співтоваристві", – сказав він.

"Саме для надання пояснень за цією заявою співробітник Центру з протидії екстремізму викликав мене", – уточнив Джелялов.

Він дав свої свідчення з даного приводу.

Після цього в іншому кабінеті Джелялов дав свідчення щодо контактів із Марленом Мустафаєвим і ще 10 людьми, яких затримали біля дому Мустафаєва.

"Нібито я є в соціальних мережах із кимсь із них другом. У мене просили пояснення, я пояснив, що в мене багато друзів у соціальних мережах і не з усіма з них я особисто знайомий", – сказав активіст.

Джелялов пробув у стінах "Центру Е" 13 березня близько двох годин.

Він не виключає подальших викликів і розглядів.

Речниця Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца з приводу допиту Джелялова написала у Twitter: "Триваючі репресії в АРК… Всі факти документуємо для міжн партнерів та судів".

Як відомо, 21 лютого вдома у Марлена Мустафаєва на околиці Сімферополя пройшов обшук у справі про демонстрацію "екстремістської символіки". Мустафаєва прийшли підтримати 10 осіб, які знімали хід подій на відео. Усіх цих людей затримали.

Пізніше Мустафаєва заарештували на 11 діб, його соратників – на 5 діб.

У квітні 2016 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу на території анексованого півострова.

Захист Меджлісу подав апеляцію у Верховний суд Росії, однак апеляційна інстанція підтвердила заборону на діяльність цього органу самоврядування як організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...