Геращенко: Мені он теж прислали чергову повістку, і я тому рада

Понеділок, 13 березня 2017, 14:36

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко отримала повістку від Генеральної прокуратури у справі про Харківські угоди.

Про це вона повідомила 13 березня у Facebook.

Таку практику віце-спікер вважає нормальною.

"Чому в нас кожну повістку від ГПУ кожен отримувач повістки сприймає як політичний тиск і починає кричати про страшні переслідування, ще не дійшовши до прокуратури? Проводити слідчі дії – це така робота прокурорів", – зазначає Геращенко.

"Мені он теж прислали чергову повістку – у справі ратифікації Угоди про чорноморський флот РФ – і я тому рада, дай Бог, щоб слідство встановило всі нюанси цієї ганебної справи", – наголошує віце-спікер.

Геращенко пообіцяла розповісти все, що згадає про "те ганебне засідання ВР і зраду України, яку тодішня опозиція намагалася щосили зупинити".

"Саме тоді, у квітні 2010, коли ми відчайдушно билися в залі ВР проти ратифікації, закладався фундамент окупації Криму, тож всі прізвища і всі деталі мають бути встановлені і названі", – вважає нардеп.

У грудні 2016 року Печерський райсуд Києва дозволив військовій прокуратурі вилучити у МЗС оригінал Харківських угод про продовження на 25 років базування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Як відомо, харківські угоди підписали 21 квітня 2010 року тодішні президенти України та Росії – Віктор Янукович і Дмитро Медведєв, а 27 квітня 2010 року їх ратифікували Верховна Рада України та Державна дума Росії.

Згідно з угодою, термін оренди Чорноморським флотом РФ бази у Севастополі (Крим) подовжили з 2017-го до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років, якщо сторони не заперечуватимуть. В обмін на це Росія давала знижку на газ Україні і відмовлялася від санкцій за недобір газу Україною.

Однак після анексії Криму в лютому-березні 2014 року Росія денонсувала ці угоди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування