Тюремники заборонили передати Сущенку малюнки сина

Вівторок, 21 березня 2017, 23:55
Тюремники заборонили передати Сущенку малюнки сина

В СІЗО "Лефортово" у Москві, де утримують незаконно заарештованого журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, заборонили передати йому малюнки сина Максима через підписи під ними.

Про це повідомила  дружина журналіста Анжела Сущенко після повернення з Москви, передає Укрінформ.

"Я сказала, що хочу показати Роману свіжі сімейні фотографії (дітей, батьків Романа) і малюнки сина. Вона (співробітниця СІЗО - ред.) сказала, що можна, але тільки якщо на них немає підписів. На фотографіях підписів не було. А от з малюнками почалися проблеми", - розповіла Анжела.

На одному з малюнків була Ейфелева вежа, біля якої вони з татом любили гуляти.

"Максим вирішив намалювати саме це, щоб папа згадав про ті дні. Він підписав малюнок словами "Ейфелева вежа" французькою і українською мовами. Тобто це і були заборонені підписи", - говорить Анжела. 

За її словами, на другому малюнку син Романа намалював жовтий літак, щоб "тато повернувся на ньому додому", а на третьому - будинок і сім'ю з підписами "Мама, папа, Юля (дочка Романа - ред.)". 

Анжела Сущенко залишила привезені на побачення малюнки сина українському консулу в РФ.

"Він ще робитиме запити, клопотатиме з їх приводу", - розповіла вона.

Дружина українського журналіста Анжела Сущенко отримала дозвіл на побачення з чоловіком і в понеділок, 20 березня, зустріч з ним відбулася. 

Як відомо, 30 вересня 2016 року паризького кореспондента українського агентства "Укрінформ" Романа Сущенка затримали в Москві, куди він прибув у приватних справах. У ФСБ заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, і звинуватили його у шпигунстві.

У Головному управлінні розвідки назвали фейком заяву ФСБ Росії про те, що журналіст "Укрінформу" - розвідник.

1 жовтня Лефортовський суд Москви арештував Сущенка на 2 місяці, потім арешт продовжили.

14 лютого 2017 року Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Сущенка на продовження арешту до 30 квітня.

Журналісту пред'явлено звинувачення у "шпигунстві" за декількома епізодами

Україна вимагає негайного звільнення Сущенка, який впродовж 6 років проживав у Франції, неодноразово відвідував Росію, де в нього проживають родичі.

Сущенка утримують у московському СІЗО "Лефортово".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування