СБУ не охороняла Вороненкова – Гітлянська

Четвер, 23 березня 2017, 13:06

Служба безпеки України не забезпечувала охорону колишнього депутата Державної думи Російської Федерації Дениса Вороненкова, убитого в четвер у центрі Києва.

На цьому наголосила речниця СБУ Олена Гітлянська агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Служба безпеки України не здійснювала охорону Вороненкова", – сказала вона, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ про те, що нібито співробітники спецслужби забезпечували охорону Вороненкова.

У свою чергу, як повідомляє DT.ua, в Генпрокуратурі підтвердили, що у Вороненкова була державна охорона, проте не змогли сказати, в якому порядку вона йому надавалася.

"Сам Вороненков не звертався до нас з проханням забезпечити йому охорону", - зазначили у відомстві.

У свою чергу голова департаменту комунікації зі ЗМІ Артем Шевченко заявив"Українській правді", що структури МВС, а саме Нацполіція не здійснювали охорону Вороненкова.

Раніше екс-депутат Державної думи Російської Федерації Ілля Пономарьов заявляв, що Вороненкову була виділена державна охорона.

"Охоронець з міліції - йому була виділена державна охорона, тому що передбачалося, що можуть бути замахи з боку російських спецслужб - охоронець встиг ніби поранити одного з нападників", - повідомляв політик, на зустріч з яким йшов 23 березня Вороненков.

Читайте також Довідка: Хто такий Вороненков і що він робив в Україні

Як відомо, у четвер, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель Прем’єр Палас розстріляли колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Він ішов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Слідство розглядає пріоритетною версію дій Російської Федерації.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування