МЗС РФ вже накинувся на Україну через вбивство Вороненкова

Четвер, 23 березня 2017, 14:08

Міністерство закордонних справ РФ вже виступило зі звинуваченнями на адресу України з приводу вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, назвавши вбивство показовою акцією.

Про це під час брифінгу повідомила прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова.

"У Москві розраховують, що правоохоронні органи України все-таки зможуть оперативно розкрити цей злочин, визначити без політизації, на основі об'єктивних даних його справжніх замовників", - підкреслила вона.

Разом з тим, вона поставила під сумнів те, що слідство буде проведено об'єктивно.

За словами Захарової, "після того, як президент України заявив про те, що вбивство - це терористичний акт Москви", у Москви не залишилося сумнівів у тому, що розслідування цього злочину не може бути неупередженим і об'єктивним.

"Режим-вбивця, як його вже називають, мабуть і в цей раз зробить все, щоб ніхто ніколи не дізнався правди про те, що сьогодні сталося в Києві", - заявила прес-секретар МЗС.

Захарова також заявила, що Москва шокована зухвалим вбивством Вороненкова, яке має всі ознаки показової акції.

"Шоковані повідомленнями про зухвале вбивство сьогодні в центрі Києва колишнього депутата Державної думи Дениса Вороненкова, - сказала вона. - Наявні на даний момент дані дозволяють припустити, що мова йде про замовне вбивство, яке має всі ознаки показової акції".

читайте також Довідка: Хто такий Вороненков і що він робив в Україні

Як відомо, у четвер, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель Прем’єр Палас розстріляли колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Він ішов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

Нападник вистрілив у Вороненкова та його охоронця, охоронець встиг у відповідь вистрілити у кілера. І охоронець, і кілер поранені, перебувають у лікарні. Кілер - у важкому стані в реанімації.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії, а в грудні автоматично отримавукраїнське громадянство, оскільки має українське коріння.

Він розповідав, що помічник президента РФ Владислав Сурков був проти анексії Криму, а депутатів змушували голосувати за анексію.

Сам Вороненков також голосував за анексію Криму, проте заявляв, що його не було в залі під час голосування, а проголосувала його картка.

Українська правда

РИА Новости, ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News