Екс-командир батальйону "Донбас": вбивця Вороненкова був "ніяким" бійцем

П'ятниця, 24 березня 2017, 14:44

Павло Паршов, якого звинувачують у вбивстві Дениса Вороненкова, на службі у підрозділі Національної гвардії "Донбас" запам'ятався лише втечею.

Про це заявив виданню ТСН колишній командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський.

За словами комбата, Паршов був мобілізований у 2015 році і служив в учбовій роті батальйону, розташованій у Мелекіному під Маріуполем.

"Коли він прийшов, батальйон вже не брав участі у бойових діях, тільки стояв на блокпостах. Але його рота була навчальною, вони не брали участі у таких діях", – розповів Виногродський.

Колишній комбат розповів, що Паршов утік зі служби і був оголошений у розшук. У 2016 році його звільнили через самовільне залишення частини.

У тому, що людина, яка давно перебувала у розшуку, потрапила у батальйон, комбат звинувачує кадровиків Нацгвардії, оскільки всіх новобранців отримували лише через гвардійське командування і не мали змоги їх обирати.

"Люди, які були потрібні батальйону, їх не оформлювали по 8 місяців. А всіляку "шваль" оформлювали за день-два", – нарікає колишній командир "Донбасу".

У справі вбивства екс-депутата Держдуми, на думку Виногродського, забагато показного та нез'ясованого.

"Дуже багато запитань по цьому товаришу. Починаючи з того, як його вбили, закінчуючи тим, що в нього були всі документи з собою. Вихід на таку операцію у червоних кросівках – теж незрозуміло. Ані машин, ані якихось шляхів відходу", – прокоментував командир.

Як відомо, 23 березня 2017 року екс-депутат Держдуми РФ Дениса Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.  

Правоохоронці заявляли, що при вбивці Вороненкова знайшли документи, видані частиною №3057 Нацгвардії України.

24 березня член колегії Міністерства внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко заявив, що Вороненкова вбив 28-річний громадянин України Павло Паршов.

За словами Геращенка, Паршов був приватним підприємцем, однак у 2011 році його оголосили в розшук за економічні злочини.

Геращенко стверджує, що за вказівкою російських спецслужб Паршов вступив і рік прослужив в одному з підрозділів Національної гвардії.

Після цього, за версією українських правоохоронців, Паршов "чекав отримання команди діяти з Москви" – і за завданням убив Вороненкова.

*** Раніше у новині була подана цитата В'ячеслава Власенко, який наразі є командиром 46 батальйону ЗСУ, а не командиром батальйону "Донбас".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування