Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Артеменко каже: лобіста Армстронга не наймав, але могли найняти "друзі"

Вівторок, 18 квітня 2017, 12:37

Позафракційний депутат Андрій Артеменко спростовує інформацію про те, що він найняв американського лобіста Дейла Армстронга.

На запитання каналу "112 Україна", які послуги він замовив у Армстронга, нардеп відповів: "Це некоректна інформація".

"Я не замовляв жодної інформації пана Амстронга й не підписував із ним жодних контрактів. Як ви, напевно, знаєте, у мене дуже потужна юридична команда, дуже потужна група підтримки в США. Команда наших юристів, яка, до речі, готує позов до Генпрокуратури України, наймає на свій розсуд тих людей, яких вважає за потрібне", – сказав Артеменко.

"Ні я, ні моя дружина, ні моя родина не підписували ні з ким контракти, а що роблять мої американські друзі – це їхня справа", – заявив він.

За словами Артеменка, інформація у ЗМІ з цього приводу не відповідає дійсності.

"Я знаю, що ми плануємо дуже велику програму дуже швидкого реагування на всі ці виклики, які нам посилає життя", – зазначив народний депутат.

"Головне, що найближчим часом я офіційно подав позов у Манхетенський Нью-Йоркський окружний суд щодо цієї інформації, яка подається як в Україні, так і в США", – заявив він.

Щодо планів в українській політиці Артеменко заявив, що готується зі своєю командою до нових виборів.

"Ще в 2014 році разом із друзями ми створили проект "Солідарність правих сил", і ця політична сила має всеукраїнський статус, і ми, звісно, готуємося до наступних виборів, які, на моє глибоке переконання, будуть у 2017 році. Питання в тому, які – парламентські чи президентські", – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Армстронг подав до реєстру лобістських контрактів Міністерства юстиції США контракт в інтересах Артеменка, укладений із юристом Ольгою Цилюрик. Згідно з документом, Армстронга наймали на 3 місяці для стратегічного консультування та представлення клієнта за $30 тисяч на місяць.

Як відомо, у лютому спалахнув скандал через інформацію, що Артеменко передав колишньому раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією, який передбачає виведення російських військ зі східної України і референдум про передачу Криму в оренду Росії на 50 чи 100 років.

Також Артеменко нібито передав у США докази корумпованості президента Петра Порошенка.

Сам Артеменко стверджував, що не передавав жодного плану у Білий дім, а був залучений США до перемовин з українського питання. 

Генеральна прокуратура України відкрила провадження щодо Артеменка про державну зраду. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування