У податківців Клименка арештували майна майже на мільярд

Вівторок, 27 червня 2017, 14:21

У справі податківців-корупціонерів часів Януковича арештовано майно підозрюваних на суму 888,5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За даними ГПУ, в рамках кримінального провадження оголошено підозри 45 особам, 17 з яких знаходяться в розшуку, ще 28 - перебувають на території України. Останні або тримаються під вартою, або знаходяться під заставою.

"Станом на ранок вівторка 9 фігурантів залишаються під вартою, і на даний час загальна сума сплачених застав складає 59 млн 136 тис. грн", - повідомив прокурор Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко.

Повідомляється, що серед затриманих екс-податківців 10 з Києва, 6 – з Дніпропетровської області, 5 – з Харківської, по 3 – з Луганської та Одеської області та 1 – з Полтавської.

Кравченко також розповів про арешт майна підозрюваних, який ще триває, і навів кілька прикладів. Так, за його словами, у колишнього керівника Державної податкової інспекції Святошинського району Києва арештовано 20 квартир та інших об’єктів нерухомості на загальну суму майже 283,6 млн грн, а у екс-голови ДПІ Києва через суди накладено арешт на нерухомість вартістю майже 202 мільйони.

"Під час обшуків у фігурантів знайдено картини, старовинні ікони, зброя, коштовні годинники, дорогоцінні метали тощо", - розповідають у Генпрокуратурі.

Кравченко заявив, що усі підозрювані екс-посадовці працювали у період 2011-2014 років, і в слідства достатньо доказів, що ці люди брали участь у діяльності так званої держпрограми.

 
 
 
 

Як повідомлялося, 24 травня правоохоронці провели масштабну спецоперацію і затримали 23 діючих і колишніх керівників податкової.

Їх підозрюють, що вони під керівництвом глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка завдали державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 96 млрд гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування