Гройсман: Даємо Синютці 50 млн на сміття, хоча "у Львова гроші є"

Середа, 12 липня 2017, 16:03

Кабінет міністрів виділяє обласній державній адміністрації Львівщини 50 млн гривень для утилізації сміття.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабміну.

"Ми неодноразово урядом працювали над тим, щоб допомогти Львову, щоб навести лад у місті. Я направляв представників уряду. Я направляв віце-прем'єра Кістіона, віце-прем'єр-мінстра Віталія Зубка, щоб організувати роботи щодо вивезення твердих побутових відходів з міста Львів", - сказав він.

Гройсман заявив, що "дуже конструктивно було прийняте рішення, що обладміністрація взяла на себе це абсолютно важке завдання і зараз займається вивезенням і утилізацією твердих побутових відходів".

"Для цього ми виділяємо обласній державній адміністрації, як було обіцяно 50 мільйонів гривень, але вважаю, що всі 100% фінансування всіх проектів має виконуватися за рахунок місцевого бюджету міста Львів. Там є достатньо грошей, але там де потрібно, щоб держава допомогла, ми завжди допоможемо", - сказав Гройсман.

Він подякував голові Львівської обладміністрації Олегу Синютці, який займається питанням вивезення сміття.

Як повідомлялося, Львівська міська рада 29 червня ухвалила рішення про передачу повноважень з утилізації відходів обласній адміністрації.

21 червня прем’єр Володимир Гройсман відправив до Львова віце-прем'єра і екологів.

Мер Львова Андрій Садовий заявляв, що отримав 229 відмов на свої 495 звернень до обласних та місцевих органів влади прийняти львівське сміття, скани цих відмов наведені на сайті Львівської міськради.

Читайте також: "Голодні ігри Садового. Сміття та й годі"

Як відомо, публічна перепалка Садового і Гройсмана зприводу сміття у Львові тривала з 14 червня, вони звинувачували один одного у тому, що проблему роками не вирішували.

Інтерв'ю із Синюткою читайте тут.

Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування