Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп заявив, що США можуть завдати "руйнівного" удару по КНДР

Середа, 27 вересня 2017, 06:37

Президент США Дональд Трамп попередив Північну Корею, що будь-який удар Вашингтона буде "руйнівним" для Пхеньяна.

Про це повідомляє Reuters.

При цьому Трамп зазначив, що застосування силового варіанту вирішення проблеми не є першим для Вашингтона.

"Ми повністю підготовлені до другого варіанту (застосування сили), а не до кращого варіанту. Але якщо ми приймемо цей варіант, це буде руйнівним, я можу вам сказати, що це є руйнівним для Північної Кореї. Це називається військовим варіантом. Якщо нам доведеться, ми приймемо цей варіант", - заявив Трамп.

Як повідомлялось, міністр закордонних справ Північної Кореї назвав заяву американського президента Дональда Трампа про лідера КНДР Кім Чен Ина оголошенням війни.

Він також заявив, що його країна залишає за собою право збивати американські бомбардувальники навіть у тих випадках, коли вони не перебувають у повітряному просторі КНДР.

Йдеться про твіт Трампа, у якому він різко відреагував на слова глави МЗС КНДР Лі Йонг Хо на Генеральній Асамблеї ООН про неминучий ракетний удар по США.

"Щойно почув виступ міністра закордонних справ Північної Кореї в ООН. Якщо він озвучує думки маленької людини-ракети (Кім Чен Ина - ред), їм настане кінець", - написав Трамп у Тwitter.

Перед цим Лі Йонг Хо пригрозив новим випробуванням водневої бомби.

Таку заяву було зроблено після виступу президента США Дональда Трампа в ООН, під час якого він висловив готовність "повністю знищити" Північну Корею, якщо вона загрожуватиме Сполученим Штатам та їхнім союзникам.

Після останньої заяви КНДР, як повідомлялося, Пентагон представить президенту США варіанти дій щодо Північної Кореї, якщо провокації з боку Пхеньяна триватимуть.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування