Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд віддав на поруки виховательку дитячого табору "Вікторія"

Четвер, 28 вересня 2017, 12:27

Апеляційний суд Одеської області звільнив з-під варти на поруки народного депутата від БПП Мустафи Найєма виховательку дитячого табору "Вікторія" Наталію Янчик.

Про це сам нардеп повідомляє у Facebook .

Також нардеп відзначив, що в ході засідання висвітлилося кілька фактів, а саме:

- що керівництво табору в односторонньому порядку без волі Наталії поклало на неї відповідальність за пожежну безпеку в таборі, не забезпечивши відповідний інструктаж.

- що Наталя звільнилася з табору саме з тієї причини, що не хотіла нести відповідальність за порушення норм пожежної безпеки;

- заступник директора табору знала про те, що Наталя звільнилася і особисто обіцяла повернути трудову книжку після весілля;

- при цьому заступник директора табору примушувала Наталю оплатити штраф за порушення норм пожежної безпеки;

- порушення, виявлені в таборі в червні 2017 року і роком раніше - влітку 2016 року ідентичні і протягом всього цього часу виправлені були;

- Наталя відмовилася платити штраф і замість неї це зробили невідомі особи;

Також за словами Найєма, прокурори навіть не завдали собі клопоту з'ясувати, що у Наталії немає можливості покинути країну – у неї навіть немає закордонного паспорта;

"Ступінь відповідальності Наталії встановить суд. Але разом з нею відповідальність повинні розділити службові особи обласної адміністрації, які підписували акти прийому-здачі робіт, перевіряли табір перед здачею, а також представники пожежної служби встановлювали систему оповіщення", – зазначає нардеп.

Раніше адвокат виховательки табору "Вікторія" Олексій Чорний заявляв, що його підзахисна не може бути відповідальною за пожежу, в результаті якої загинули 3 дитини.

Як відомо, 18 вересня Київський районний суд Одеси заарештував без права внесення застави підозрювану в порушенні правил пожежної безпеки виховательку дитячого табору "Вікторія" в Одесі Наталю Янчик.

Раніше суд заарештував без права внесення застави підозрюваного в порушенні правил пожежної безпеки директора дитячого табору "Вікторія" в Одесі.

Їх звинувачують у порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі, яка, у свою чергу, призвела до загибелі людей і матеріальних збитків у особливо великих розмірах.

У ніч на 16 вересня троє дітей загинули в результаті пожежі в дитячому спортивно-оздоровчому таборі "Вікторія" в Одесі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування