Суд відклав рішення про томи справи Насірова. Він каже про "шоу"

П'ятниця, 29 вересня 2017, 13:32

Солом‘янський райсуд Києва переніс розгляд клопотання про обмеження строку ознайомлення з матеріалами кримінальної справи Романа Насірова на 2 жовтня.

Таке рішення ухвалив у п‘ятницю суддя Олександр Бобровник.

Національне антикорупційне бюро й Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросили суд обмежити відстороненого голови Державної фіскальної служби у часі для ознайомлення з матеріалами його справи до 12 жовтня.

Однак адвокати Насірова закликали суд перенести це засідання з 29 вересня, оскільки не були поінформовані про засідання і не готові захищати свого клієнта.

Сам Насіров у розмові з журналістами обурювався, що НАБУ хоче його обмежувати.

"У справі налічується 240 томів, кожен том – це приблизно 400-500 сторінок. Хай вони розкажуть, як треба ознайомлюватися. Кожного дня ми вивчаємо по 2 томи. Наразі ми ознайомилися зі 130 томами справи", – сказав відсторонений голова ДФС.

"Ну, нехай пояснять, як ми можемо не просто перечитати, а нормально ознайомитися з усіма матеріалами до 12 жовтня", – обурився Насіров.

"Це буде дуже цікаво, думаю, буде нова вистава. Кожного разу перед судовим засіданням ми бачимо на сторінці САП такий, знаєте, анонс, як виходить в прокат нова серія дуже популярного ТВ-шоу", – додав він.

Як відомо, 2 березня Насірова затримали за підозрою у зловживанні владою й службовим становищем. 16 березня він вийшов з-під варти, тому що дружина й тесть внесли за нього 100 млн гривень застави.

Насірова підозрюють у тому, що він у 2015-2016 роках в інтересах нардепа Олександра Онищенка незаконно доручив керівникам регіональних і територіальних органів ДФС давати розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО в Києві після того, як його рідні внесли заставу.

23 серпня суд зобов'язав Насірова носити електронний браслет ще 60 днів.

Суд також наклав арешт на все майно Романа Насірова, включаючи наявну в держреєстрі нерухомість.

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування