Через пожежу на базі "Вікторія" проводять обшуки в 14 компаніях

Вівторок, 3 жовтня 2017, 17:03

Правоохоронці проводять близько 20 обшуків на 14 підприємствах Одеської області у справі про пожежу в оздоровчому комплексі "Вікторія".

Про це повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко на брифінгу 3 жовтня, інформує прес-служба обласної прокуратури.

"Співробітники обласної прокуратури спільно зі слідчими та оперативними працівниками управління Національної поліції проводять близько 20 обшуків на 14 підприємствах у рамках розслідування кримінального провадження за фактом службового підроблення", – сказано в повідомленні.

"За даними слідства вказані підприємства входять до кола юридичних осіб, які протягом 2015-2016 років здійснювали фінансово-господарську діяльність спільно з генпідрядником щодо реконструкції дитячого табору "Вікторія", – уточнюється у ньому.

Жученко також розповів про підозру, оголошену у вівторок колишньому заступнику Одеського міського голови.

За даними слідства, ця особа, знаючи про порушення правил пожежної безпеки, не вжила заходи щодо укладення договорів на обслуговування високотехнологічних сучасних систем пожежогасіння, а також сприяла заселенню дітей до комплексу, не готового до експлуатації.

Прокуратура нагадує, що посадовця звільнили з посади 19 вересня 2017 року.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Як відомо, у ніч на 16 вересня в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згорів дерев'яний 2-поверховий корпус, загинули троє дітей.

Поліція відкрила провадження ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

18 вересня Київський районний суд Одеси за підозрою в порушенні правил пожежної безпеки арештував без права внесення застави директора дитячого табору "Вікторія" Петроса Саркисяна, а також арештував виховательку Наталю Янчик.

28 вересня Апеляційний суд Одеської області звільнив з-під варти Наталію Янчик на поруки народного депутата від БПП Мустафи Найєма.

Адвокат виховательки заявляв, що Янчик лише формально призначили відповідальною за протипожежну безпеку на початку 2017 року, та й вона подала заяву на звільнення з 24 серпня.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування