З'явилися подробиці справи, де фігурує керівник Фонду держмайна

Четвер, 23 листопада 2017, 16:33

Виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Віталій Трубаров став фігурантом кримінальної справи про відкриття в приміщенні Мінагрополітики ресторану "Козирної карти".

Подробиці цієї махінації з'ясували "Наші гроші".

Повідомляється, що службові особи Міністерства аграрної політики, київського відділення ФДМ, яке тоді очолював Трубаров, і ТОВ "КПШ" у лютому 2013 року незаконно приватизували 516,6 кв. м приміщення МінАПК по вул. Хрещатик, 24а.

За даними судового держреєстру, з 1997 року у цьому приміщені ресторанним бізнесом займалося ТОВ "Крона-2".

У серпні 2011 року власники "Крони" спільно з ТОВ "Інвест ОМО", що пов’язане з тодішнім міністром агрополітики Миколою Присяжнюком, і за посередництва ще кількох осіб створили ТОВ "Глав Пив Трест", яке фактично почало здійснювати ресторанний бізнес (ресторан "Шато де Флер") замість ТОВ "Крона-2". Водночас у серпні 2011-го було створено ТОВ "КПШ" – цю фірму реєструють на адвоката Олександра Підкіпного.

На наступний день після реєстрації ТОВ "КПШ" в.о. гендиректора ДП "Агроінвест" звернувся до столичного відділення Фонду держмайна з листом, що держпідприємство не заперечує проти передачі в оренду приміщень площею 516 кв. м по вул. Хрещатик, 24, оскільки вони нікому не передані в оренду, хоча там продовжував свою роботу заклад "Шато".

 

Зі свого боку ТОВ "КПШ" теж звернулося до київського ФДМ, що готове стати орендарем. А Присяжнюк направив у фонд лист про те, що міністерство не заперечує проти укладення договору оренди з ТОВ "КПШ".

Перед укладанням договору між ФДМ і ТОВ "КПШ" до складу засновників фірми з метою контролю за її діяльністю була введена Наталія Соколан, якій Присяжнюк особисто надавав довіреність на представництво власних інтересів.

13 жовтня 2011 року київське відділення ФДМ та ТОВ "КПШ" уклали договір оренди 516 кв. м приміщень.

Вже у квітні 2012 року "КПШ" звернулось з листом до ФДМ щодо приватизації орендованих приміщень у зв’язку зі здійсненням останнім невід’ємних поліпшень на 2,65 млн грн, які нібито здійснені ТОВ "Фіброліт 7" та ТОВ "Сана юг".

Відділення ФДМ надіслало лист до МінАПК щодо його позиції. На що 10 травня 2012 року міністр Присяжнюк направив листа, що міністерство не заперечує проти приватизації. Разом з тим вказані приміщення передані МінАПК для розміщення центрального апарату міністерства.

24 жовтня 2012 року Фонд держмайна прийняв рішення про приватизацію 516,6 кв. м по вул. Хрещатик, 24 на підставі документів, наданих ТОВ "КПШ" та столичним відділенням ФДМУ.

Віталій Трубаров
Віталій Трубаров

Вказаний наказ став підставою для видачі київському ФДМ свідоцтва про право власності на ці приміщення. А 6 лютого 2013 року київське відділення фонду в особі Віталія Трубарова і директор ТОВ "КПШ" Олександр Підкіпний уклали договір купівлі-продажу приміщень за 13,05 млн грн.

28 лютого 2013 року ТОВ "КПШ" перепродало приміщення ТОВ "ППМГ", яке було створене одночасно з фірмами "КПШ" і "Глав Пив Трест". Частки у статутному капіталі ТОВ "ППМГ" були поділені порівну між пов’язаними особами з власниками ТОВ "Крона-2" та пов’язаними особами з Присяжнюком на суму 16 млн грн.

Водночас відомо, що приміщення на 516,6 кв. м, де розташовується ресторан "Шато", були арештовані ухвалою суду від 27 квітня 2017 року. Як показує держреєстр речових прав, арешт досі не знято.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура підготувала підозру виконуючому обов'язки голови Фонду державного майна Віталію Трубарову у справі про незаконну приватизацію частини будівлі Міністерства агрополітики у 2013 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...