Суд відмовив Лещенку і взявся за справу щодо Манафорта

П'ятниця, 24 листопада 2017, 10:56

Окружний адмінсуд Києва 30 січня розгляне позов депутата Борислава Розенблата до директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника й депутата Сергія Лещенка.

23 листопада відбулося попереднє судове засідання у цій справі, повідомляє прес-служба суду.

Розенблат подав позов до Ситника й Лещенка щодо розголошення та розповсюдження інформації про наявність імені громадянина США Пола Манафорта та його підписів у "чорній бухгалтерії" "Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що призвело до втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України.

Лещенко через канцелярію суду подав заяву про закриття провадження у справі.

Суд постановив відмовити у задоволенні даної заяви, закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Водночас, Окружний адміністративний суд Києва ухвалив розглянути у судовому засіданні заяву та клопотання про залишення позовної заяви без розгляду з підстав пропуску позивачем строку звернення до суду та відсутності у останнього адміністративної процесуальної дієздатності.

Суд запропонував Розенблату подати письмові пояснення з зазначенням поважності причин пропуску строку звернення до суду.  

Наступне судове засідання відбудеться 30 січня.

Як відомо, глава передвиборчого штабу кандидата у президенти США Дональда Трампа Пол Манафорт консультував екс-президента України і лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Команду американських технологів на чолі з лобістом Манафортом для Партії регіонів найняв Рінат Ахметов ще восени 2005 року.

31 травня 2016 року Лещенко оприлюднив дані про роль Манафорта в оборудках ПР.  

Під час виборів у США 2016 року Манафорт заперечував отримання 12,7 млн доларів з "чорної бухгалтерії" партії Януковича, але мусив піти з передвиборчого штабу Трампа.

НАБУ підтверджувало, що Манафорт фігурує у списках "чорної бухгалтерії" ПР.

У червні 2017 року Манафорт визнав, що у 2012-2013 роках отримав 17 млн ​​доларів від "Партії регіонів".

ФБР вдалося відстежити рух грошей від замовників зі Східної Європи на приховані рахунки і офшорки Манафорта та його партнера Річарда Гейтса.

Американське звинувачення містить 12 пунктів – зокрема, відмивання коштів, несплата податків та роботу лобістом іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином у США.

Читайте також:

Манафорт і Янукович відмивали гроші через Киргизстан

"Дорогий" Пол. Чому Манафорт мусив здатись ФБР

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування