У НАБУ відповіли нардепам щодо обшуків у Держфінмоніторингу

Четвер, 21 грудня 2017, 16:19

У Національному антикорупційному бюро заявили, що  жодних слідчих дій у приміщеннях Державної служби фінансового моніторингу України не проводили.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ у Facebook.

"Офіційно повідомляємо, що ані 20 грудня, ані 21 грудня жодних слідчих дій у приміщеннях Державної служби фінансового моніторингу України співробітники НАБУ не здійснювали. Відтак, інформація про здійснення "обшуків" чи "виїмок" у цій установі працівниками НАБУ, яка з вечора 20 грудня наполегливо поширюється низкою народних депутатів, не відповідає дійсності", - сказано у заяві.

В прес-службі наголосили, що детективи бюро "діють відповідно до Закону і здійснюють досудові розслідування об’єктивно та неупереджено".

"Саме такої позиції – об’єктивності та неупередженості – просимо дотримуватися у їхніх публічних заявах і шановних народних обранців", - йдеться у повідомленні.

У бюро зазначили, що 29 листопада детективи НАБУ отримали ухвалу суду про надання тимчасового доступу до копій документів, які зберігаються у Держфінмоніторингу.

"Цю ухвалу направлено на виконання до ДСФМУ 6 грудня. Попередньо узгоджено, що копії документів, зазначених в ухвалі слідчого судді, ДСФМУ надасть НАБУ наступного тижня. Жодних перешкод у проведенні досудового розслідування з боку Держфінмоніторингу не чинилося", - повідомляють у прес-службі

Також повідомляється, що тимчасовий доступ до документів надано в рамках розслідування кримінального провадження, яке було внесено до ЄРДР на виконання ухвали Солом’янського суду м. Києва від 11 липня 2017 року.

Раніше повідомлялося, що представники НАБУ проводять слідчі дії у державній службі фінансового моніторингу за зверненням захисту екс-президента Віктора Януковича.

Державна служба фінансового моніторингу заперечує проведення обшуків у своїх структурах співробітниками НАБУ за фактом можливого пособництва керівника Держслужби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського у розтраті 1,5 мільярда доларів коштів екс-президента Януковича і його оточення, вилучених за процедурою спецконфіскації.

В свою чергу голова фракції "БПП" Артур Герасимов заявив, що керівництво Національного антикорупційного бюро має надати пояснення щодо  повернення 1,5  мільярда доларів,  конфіскованих із рахунків екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування