Шевченківський суд хоче позбутися справи Бузини

П'ятниця, 22 грудня 2017, 11:11

Шевченківський районний суд Києва не зміг обрати суддів для розгляду по суті справи вбивства публіциста Олеся Бузини.  

Про це свідчить ухвала Апеляційного суду міста Києва від 14 грудня.

Зокрема вказується, що в.о. голови Шевченківського районного суду направив подання до Апеляційного суду з проханням направити справу Бузини до іншого районного суду міста Києва, "оскільки неможливо  провести автоматизований розподіл провадження між суддями, сформувати склад суду через відсутність необхідної кількості суддів для розподілу справи".

Апеляційний суд 14 грудня, розглянувши подання, відмовив у цьому поданні і повернув справу до Шевченківського суду.

"Колегія суддів вважає, що такі доводи подання є непереконливими", - йдеться в ухвалі Апеляційного суду.

"Враховуючи те, що відповідно до матеріалів провадження, на час розподілу справи судді (Шевченківського суду – ред.) перебували у короткостроковому відрядженні, а також були тимчасово непрацездатні, розподіл на наступний робочий день не відбувся", - повідомляється в ухвалі.

Врешті в ухвалі зазначається:

"Колегія суддів вважає, що у Шевченківського районного суду міста Києва не вичерпані всі передбачені законом можливості для створення складу суду для розгляду даного кримінального провадження, а тому підстав для направлення кримінального провадження до іншого суду немає".

Згідно з інформацією на сайті Апеляційного суду, справу направили назад 19 грудня.

Як відомо, 28 листопада прокуратура міста Києва направила до Шевченківського суду обвинувальний акт щодо підозрюваних у вбивстві публіциста Олеся Бузини.

Обвинувальний акт складено стосовно підозрюваних Андрія Медведька та Дениса.

Крім того, потерпілими у кримінальному провадженні заявлено цивільні позови до підозрюваних на загальну суму 1,5 мільйона гривень.

У червні 2017 року столична прокуратура завершила розслідування цього резонансного злочину, після чого матеріали кримінального провадження були надані сторонам для ознайомлення.

Дії підозрюваних кваліфіковано п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України.

За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...