Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мей прокоментувала "шпигуна Кремля" на особистій зустрічі з Гройсманом

П'ятниця, 22 грудня 2017, 11:53

Глава уряду Великої Британії Тереза Мей заявила, що їй відомо про арешт "російського шпигуна", який влітку працював з нею на особистій зустрічі з прем’єром Володимиром Гройсманом у липні.

Про це повідомляє The Telegraph, передає Європейська правда.

Зокрема, Єжов був сфотографований поруч з Гройсманом та Мей, коли вони розмовляли про те, як зупинити російську підтримку сепаратистів на Донбасі. Він перекладав розмову лідерів на такі теми, як британська військова допомога Києву, підтримка Великої Британії для зміцнення кіберзахисту України і санкції проти Росії.

"Мені відомі повідомлення про особу з України, яка відвідала влітку Даунінг-Стрит", - заявила вона, додавши, що заходи, які було вжито, є справою української влади.

 

Глава британського МЗС Борис Джонсон напередодні свого візиту до Росії заявив, що цей інцидент підкреслює необхідність забезпечення того, щоб "Україна не була захоплена неправильними впливами".

"Я думаю, можливо, цей епізод показує, що, працюючи з реальними труднощами та ризиками, український уряд потребує багато заохочення і багато підтримки", - заявив Джонсон.

Як відомо, 20 грудня Служба безпеки України затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду. ЗМІ з’ясували, що йдеться про Станіслава Єжова – заступника керівника протоколу прем'єр-міністра.

СБУ кілька місяців "вела" його за згодою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана для документування контактів Єжова з російськими спецслужбами.

За даними СБУ, затриманий інформував спецслужби Росії про зарубіжні поїздки і переговори прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте також Шпигуне, вийди геть. Усе про скандал із перекладачем Гройсмана

У п'ятницю Шевченківський райсуд Києва о 15:00 збереться для обрання запобіжного заходу заступнику керівника протоколу прем'єр-міністра Станіславу Єжову.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування