В ОБСЄ розповіли скільки людей загинули на Донбасі у 2017 році

П'ятниця, 22 грудня 2017, 14:18

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за 2017 рік зафіксувала на Донбасі понад 400 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню, від яких загинуло 85 осіб.

Про це під час брифінгу у Києві повідомив перший заступник голови СММ в Україні Олександр Хуг.

Він зазначив, що за підтвердженими даними у цьому році загинуло 85 осіб, в тому числі один працівник ОБСЄ, а також 384 людини були поранені.

Хуг додав, що тільки за два дні цього тижня, понеділок і вівторок, місія зафіксувала понад 7 тисяч випадків порушення вогню.

"Зокрема, хвиля насильства спалахнула у Луганській області, біля Ясинуватої", - сказав він.

Також Хуг зауважив, що по районах Новолуганського та Світлодарської дуги активно використовувались реактивні системи залпової дії.

За його словами,  сторони досі не провели розмінування і не відвели озброєння, а інколи розміщенні один від одного на відстані менше 100 метрів, що у будь-яку мить може призвести до спалаху нової хвилі агресії.

"Абсолютно зрозуміло, що цього року сторони не лише не виконали зобов'язання щодо Мінських угод, які взяли на себе ще 3 роки тому, але, здається, повністю про них забули", - сказав представник ОБСЄ.

Він додав, що "новорічне перемир'я", яке має розпочатися в ніч на 23 грудня, принесе полегшення для тисяч мешканців Донбасу.

Як відомо, Тристороння контактна група у Мінську підтвердила необхідність провести обмін заручників до новорічних свят і припинити вогонь з півночі 23 грудня.

Раніше в ОБСЄ заявили, що ескалація насильства на Донбасі неминуча, поки сили і засоби залишатимуться на місцях.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...