Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі заявили, що ще подумають про помилування незаконно засуджених українців

Понеділок, 25 грудня 2017, 15:29
У Кремлі заявили, що ще подумають про помилування незаконно засуджених українців

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що обмін полоненими - "дуже чутливе питання" і у Кремлі ініціатива про обмін "ще опрацьовується". 

Як 25 грудня повідомляє РІА "Новости", коментуючи питання, чи йдеться у процедурі обміну про помилування засуджених в РФ українців, зокрема, Олега Сенцова, Пєсков зазначив: "Я зараз точно не можу відповісти на це питання, і не буду цього робити".

"Це дуже чутливий процес. Ви знаєте, що, коли Медведчук звернувся у Ново-Єрусалимському монастирі до глави держави (Путіна) і до патріарха (Кіріла), він отримав підтримку цієї ініціативи. І зараз вона опрацьовується", - заявив Пєсков.

"Ми сподіваємося, що вона (ініціатива) буде реалізована. Процес настільки чутливий, що зараз краще якісь деталі не говорити", - додав він.

Як відомо, 25 грудня ватажок ОРДО Олександр Захарченко назвав дату обміну полоненими - він відбудеться 27 грудня.

Згодом лідер "Українського вибору", представник від України у контактній групі в Мінську Віктор Медведчук підтвердив домовленості про обмін і кількість полонених, яких обміняють.

Також стало відомо, що 25 грудня патріарх РПЦ Кирил зустрівся з ватажками ОРДЛО Олександром Захарченко та Леонідом Пасічником в Даниловому монастирі, на зустрічі був і Віктор Медведчук.

"Підсумком зустрічі стала домовленість про обмін полоненими між Києвом і ОРДЛО", повідомили росЗМІ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування