"Опоблоківця", якого підозрюють у розкраданні бюджету, підвів хабар

Вівторок, 16 січня 2018, 12:39

У Миколаєві правоохоронці провели 11 обшуків у справі про розкрадання бюджетних коштів, у якій фігурує керівник місцевої фракції "Опозиційного блоку" Ігор Копійка.

Про це повідомляє речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в Facebook.

15 січня правоохоронці затримали депутата Миколаївської міськради, його сина, помічника та двох керівників підприємств у сфері житлово-комунального господарства, яких підозрюють у систематичному розкраданні бюджетних коштів у 2016-2017 роках.

За даними слідство, члени злочинної групи запропонували працівнику прокуратури 250 тисяч гривень за закриття низки проваджень, які поліція розслідує за ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 255 ККУ (заволодіння бюджетним коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб, надання неправомірної вигоди службовій особі, створення злочинної організації).

"Працівники прокуратури Миколаївської області завчасно повідомили керівництво регіональної прокуратури і сприяли у викритті хабародавців, які у такий спосіб прикривають свою злочинну діяльність", – зазначає Лисенко.

 

У результаті проведення комплексу слідчих заходів усіх причетних затримали у порядку ст. 208 КПК.

"На даний час проведено 11 санкціонованих судом обшуків, грошові кошти вилучені, готуються повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання усім фігурантам запобіжного заходу", – інформує речник ГПУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування