Голова парламенту Грузії: Екстрадицію Саакашвілі в Києві не обговорюємо

Четвер, 18 січня 2018, 13:02

Який перебуває з візитом в Києві глава грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе заявив, що ні на одній його зустрічі з українською владою не обговорювалося питання екстрадиції Міхеїла Саакашвілі.

Про це він повідомив грузинським журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами грузинського спікера, він уже зустрівся з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та обговорив з ним питання двостороннього співробітництва як в політиці, так і в економіці.

"На жодній зустрічі у нас не було розмови з цього питання (екстрадиції Саакашвілі - ред.). Для нас це питання з політичної точки зору неактуальне. Це питання має вирішуватися в правовому полі. Виходячи з цього, не думаю, що це має бути предметом обговорення на наших зустрічах ", - заявив він.

За інформацією прес-служби парламенту Грузії, Кобахідзе в ході візиту до Києва 17-19 січня зустрінеться з президентом України Петром Порошенко і своїм українським колегою Андрієм Парубієм.

Також заплановані зустрічі з Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Як відомо, на початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що зараз ніхто не збирається екстрадувати Міхеіла Саакашвілі до Грузії.

За словами адвоката Беки Басілії, що захищає інтереси Саакашвілі в Грузії, зараз активізувалися слідчі дії у справі його підзахисного на батьківщині, тож скоро колишнього президента Грузії можуть екстрадувати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування