Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС висловило протест через суд над 6 кримчанами в РФ

Середа, 24 січня 2018, 15:00

Міністерство закордонних справ України  висловило протест через суд над 6 незаконно затриманими жителями анексованого Криму, який проходить у Північно-кавказькому окружному військовому суді Росії.

Про це у Twitter написала речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Спочатку РФ викрала українських громадян з окупованого Криму, тепер чергове судилище. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення", - написала вона.

Також Беца зазначила, що Росія і надалі продовжує нехтувати правом, продовживши арешт до 30 березня українському журналістові Роману Сущенку.

"Закликаємо міжнародні  організації вжити заходів для звільнення журналіста Сущенка", - зазначила речниця відомства.

Як відомо, у Північно-кавказькому окружному військовому суді у середу відбулося чергове закрите засідання у справі, одним з обвинувачених по якому проходить кримський правозахисник Емір-Усеин Куку.

Він звинувачується в участі в діяльності ісламської партії Хізб ут-Тахрір за двома статтями: 205.5 КК - участь в діяльності терористичної організації - і 278 КК - підготовка до насильницького захоплення влади.

Крім Еміра-Усеіна Куку обвинуваченими у справі проходять Муслім Алієв, Вадим Сірук, Евер Бекіров, Рефат Алімов, Арсен Джеппаров.

Раніше повідомлялося, що заарештували у лютому  2016 року.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

29 грудня 2017року обвинувачуваних у ялтинській "справі Хізб ут-Тахрір" вивезли з СІЗО в Сімферополі і доставили до російського Краснодару.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, у Краснодарі над ними знущалися, відібрали всі речі погрожували та цькували собаками.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: