"Кремлівський список" США підмінили в останній момент - Atlantic Council

Середа, 31 січня 2018, 09:41

"Кремлівський список" США – перелік наближених до Володимира Путіна росіян – був укладений американськими урядовими агентствами, але минулого тижня його несподівано замінив високопоставлений чиновник з Адміністрації президента США.

Про це заявив шведський економіст, експерт з Росії та старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Ослунд, який був одним із консультантів "кремлівського списку", пише The Guardian.

За його словами, існував початковий список, який складала команда експертів, зазначає "Європейська правда".

Але в четвер Ослунду повідомили, що чиновник із адміністрації Дональда Трампа доручив замінити його на перелік, укладений на основі рейтингу Forbes найбагатших людей світу та прізвищ із адміністрації президента РФ.

"Це робить все це смішним. У ньому немає критеріїв…Це серйозна спроба когось високопоставленого в уряді змусити уряд США і Конгрес виглядати смішними", - сказав він.

Ослунду не відоме ім’я посадовця, однак він стверджує що відповідальність за підміну несе міністр фінансів США Стівен Мнучін, який схвалив список.

У коментарі на сайті Atlantic Council Ослунд написав, що першочерговою метою "кремлівського списку" було визначити тих, хто нажив свій статок на незаконних контактах з Кремлем.

На його думку, опублікований Міністерством фінансів перелік прізвищ виглядає насмішкою над Конгресом і санкціями США, що зіграло на руку Володимиру Путіну.

"Основним бенефіціаром цього списку є президент Росії. Виникає питання, чому глава Мінфіну висміює санкції США щодо Росії і законодавство, підписане президентом", - заявив Ослунд.

Як відомо, Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад $1 млрд. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування