На місці падіння Ан-148 у Росії знайшли чорну скриньку

Понеділок, 12 лютого 2018, 09:01
На місці падіння Ан-148 у Росії знайшли чорну скриньку

У Раменському районі Підмосков'я знайшли другу чорну скриньку літака Ан-148, який розбився напередодні.

Про це повідомив "РИА Новости" представник оперативного штабу на місці падіння.

За його словами, бортовий самописець перебуває в "задовільному стані".

Водночас, "Интерфакс" повідомляє, що знайдено лише першу чорну скриньку:

"Зовні вона має механічні пошкодження зовнішнього контуру, однак інформація може бути збереженою, це встановить МАК (міждержавний авіаційний комітет – ред.)", – сказав співрозмовник агентства в оперативному штабі.

Він повідомив, що знайдений напередодні предмет "чорною скринькою" не є.

"Напередодні було знайдено якийсь блок системи управління повітряним судном. Самописцем він не є. Тривають пошуки другого самописця", – сказав співрозмовник в оперативному штабі на місці надзвичайної ситуації.

Джерело, знайоме з ходом розслідування, повідомляло "Газеті.Ru", що пілот Ан-148 повідомив диспетчерам про несправність і мав здійснити аварійну посадку в Жуковському.

Однак у Жуковському спростовують цю інформацію, зазначаючи, що запит на аварійну посадку від Ан-148 до них не надходив, пише "Новая газета".

У Слідчому комітеті РФ також підтверджують, що жодних повідомлень про несправність літака від екіпажу не надходило.

Як відомо, зв'язок із екіпажем Ан-148 "Саратовских авіаліній" рейсу 703 Москва – Орськ зник 11 лютого за кілька хвилин після зльоту з аеропорту Домодєдово. Загинула 71 людина: 65 пасажирів і 6 членів екіпажу.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею про "порушення правил експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох чи більше осіб".

Міжнародний олімпійський комітет виділив в олімпійському селі в Пхьончхан зону жалоби і висловив співчуття у зв'язку із загибеллю пасажирів і членів екіпажу російського лайнера, повідомляє DW.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив свої співчуття рідним та близьким загиблих в авіакатастрофі, що сталася неподалік від Москви.

За наявними даними, українців серед загиблих немає.

Серед можливих версій падіння літака Ан-148 у Росії фахівці називають моментальне руйнування двигуна під час польоту.

Джерело "Коммерсанта", близьке до Мінтрансу України, сказало: "Україна не несе відповідальності за те, що відбувається, як і фірма Антонова. У силу розриву економічних зв'язків України і Росії продовженням ресурсу Анів, які експлуатуються в Росії, займається російська сторона".

"Українська правда"
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування