Безоплатний адвокат запевняє, що чесно захищав Януковича

Понеділок, 12 лютого 2018, 15:08

Адвокат Іван Ангелін, наданий Віктору Януковичу Центром безоплатної правової допомоги, стверджує, що діяв виключно на користь підзахисного і жодним чином не співпрацював з обвинуваченням.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді".

"Я висловив позицію попередніх захисників, зазначив про те, що в мене не було можливості зв'язатися з Януковичем і обговорити з ним позицію, бо він знаходиться за межами України, але з матеріалів справи позицію Януковича я зрозумів – він заперечував проти підозри, проти того, що переховується від слідства, і я на все це суду вказав", - розповів юрист.

Але, зазначив він, суд все одно виніс рішення на користь сторони обвинувачення, задовольнивши клопотання прокуратури про початок заочного розслідування.

Ангелін повідомив, що був призначений для захисту Януковича під час розгляду цього клопотання 1 лютого. На 2 лютого було призначене засідання, але він прийшов до суду і попросив про відстрочку для ознайомлення з матеріалами справи. Засідання відклали до 7 лютого, а йому надали копії матеріалів.

"З усіма матеріалами справи ознайомився. Коли я прийшов, судді вже ознайомилися майже з усіма томами, лишилося тільки три", - заявив він.

За словами захисника, коли він прийшов 7 лютого на засідання, платних адвокатів Олександра Горошинського та Ольги Просянюк не було. Потім, коли вони з'явилися, він давав їм усі можливості працювати, не стримував їх.

"Вони самі не змогли довести суду, що вони є вповноважені на захист Януковича", - зазначив Ангелін.

Він розповів, що суд заборонив цим адвокатам захищати Януковича 2 і 7 лютого, бо адвокатське об'єднання, яке вони представляють, надіслало суду документи про те, що Янукович відкликає їхні повноваження як захисників.

Ангелін зазначив, що його участь у цій справі вже закінчилась, він був залучений для захисту Януковича лише в цьому клопотанні.

Як відомо, платний адвокат Януковича Олександр Горошинський звинуватив Ангеліна в тому, що той працює у змові з Генеральною прокуратурою.

7 лютого двох платних адвокатів Ольгу Просянюк і Олександра Горошинського, що представляють Віктора Януковича у справі розстрілів на Майдані, вивели із зали засідання суду.

У Генпрокуратурі пояснили, що це було зроблено, оскільки адвокати Януковича намагалися зірвати судове засідання, викрикуючи образи в бік суду та обвинувачення.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування