Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Некоректні вислови щодо Януковича? Жодного мату!

Четвер, 15 лютого 2018, 16:46

Україна зацікавлена в тому, щоб екс-президент Віктор Янукович повернувся і постав перед судом за свої злочини.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, надаючи покази в Оболонському райсуді Києва, що слухає справу про держзраду Януковича.

"Українська влада, починаючи з 2014 року, намагається повернути Януковича, щоб могло здійснитися правосуддя і він відповів за свої злочини", – сказав Турчинов, відповідаючи на запитання адвоката Віталія Сердюка "Ви і до цього часу продовжуєте побоюватись повернення Януковича як побоювались протягом 2014 року?".

"Януковича ніхто не боявся навіть тоді коли він був президентом України з усіма повноваженнями, зброєю, силовиками. Його не боялись ні на Майдані, ні після Майдану", – наголосив Турчинов, причому зазначив, що вже вп'яте пояснює це захисту.

Адвокат Януковича Андріана Фозекош задала наступне запитання: "Враховуючи ваші некоректні вислови щодо нашого підзахисного… Чи правильно ми розуміємо, що  у вас є неприязне ставлення?".

На що Турчинов парирував: "Які некоректні вислови? Жодного матірного слова", що викликало сміх у залі засідань.

"Ні, ніякого неприязного ставлення", – продовжив далі секретар РНБО, - "Я вважаю, що це була серйозна проблема для нашої країни, коли він очолив спочатку уряд, а потім став президентом".

"І я про це неодноразово заявляв під час акцій протесту зокрема. Я не приховував свого ставлення. Після того, як він вчинив злочини проти власної країни, я відношусь до нього як до злочинця", – наголосив Турчинов.

"Політичний авторитет у пана Януковича відсутній: він нікому не цікавий як політичний лідер чи діяч. Він цікавий тільки як підсудний для нашої країни", – резюмував секретар РНБО.

Як повідомлялося, 15 лютого в Оболонському районному суді продовжують слухати свідків обвинувачення в справі за звинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, коли в лютому 2014 року він втік до Росії, яка згодом розгорнула військову агресію щодо України.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування