РФ поскаржиться ОБСЄ на "крики з серії москаляку на гіляку"

Вівторок, 20 лютого 2018, 16:11

Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін доручив голові делегації РФ в Парламентській асамблеї ОБСЄ Петру Толстому підняти на зимовій сесії тему нападу радикалів на будівлю Росспівробітництва в Києві.

Про це журналістам повідомили у вівторок в прес-службі Держдуми, передає ТАСС.

Толстому доручено "донести до європейських парламентаріїв обурення в зв'язку з нападом на будівлю Росспівробітництва в Києві і позначити позицію щодо засудження цього факту. А також порушити питання про утиск офіційним Києвом прав російськомовних громадян України та заборони російської мови", - йдеться в заяві Держдуми РФ .

Як заявив журналістам Толстой, делегація "обов'язково" має намір підняти всі ці питання і закликати ПА ОБСЄ засудити варварство радикалів.

"Остання кричуща витівка українських націоналістів, розгром будівлі Росспівробітництва в Києві, знущання над російським прапором, невипадково збіглася з відповідним одіозним закликом Порошенка в Мюнхені, чергові крики з серії "москаляку на гіляку"- все це відбувається не тільки за потурання української влади, але і за мовчазної згоди міжнародного співтовариства", – заявив віце-спікер.

Він зазначив, що Росія буде чекати "жорсткої оцінки цієї ситуації від Парламентської асамблеї ОБСЄ".

Читайте також: "Україна в довгій шухляді: в Мюнхені визначили нові пріоритети світової безпеки"

Як відомо, 18 лютого учасники акції "Смерть Росії", яку організовано добровольчим рухом ОУН Миколи Коханівського, прийшли до російського "Сбєрбанку" та будівлі Росспівробітництва на Подолі і потрощили там вікна.

17 лютого активісти націоналістичних організацій увірвалися до будівлі представництва "Росспівробітництва", Російського центру науки і культури в Києві на вулиці Борисоглібській, 2. Там вони розтоптали, а потім спалили російський прапор, а також залишили написи на стінах.

В Адміністрації президента України назвали неприйнятними ці акти вандалізму.

Як відомо, в середині лютого українці поминають жертв розстрілів під час акцій Євромайдану, коли загинуло понад 100 осіб.

18-20 лютого проходять різні меморіальні заходи пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Росія здійснює військову агресію по відношенню до України з 2014 року. Постачає незаконним збройним формуванням на Донбасі техніку і підсилює їх лави солдатами своїх регулярних військ. При цьому РФ не визнає своєї участі у військових діях, називаючи їх "внутрішньоукраїнським конфліктом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування