На Москаля напосілися за матюки на адресу Супрун

П'ятниця, 23 лютого 2018, 11:02
На Москаля напосілися за матюки на адресу Супрун

Поведінка голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля, який нецензурно висловився на адресу в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, викликала шквал критики.

Вибачитися за свої слова закликав Москаля, зокрема, прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні зранку мав телефонну розмову з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем. Сказав йому, що вважаю: він має знайти в собі сили публічно вибачитися перед в.о. Міністра охорони здоров'я Уляною Супрун за образливі слова на її адресу", – пише прем'єр у Facebook.

За словами Гройсмана, така поведінка неприпустима для високопосадовця і мужчини.

Раніше мережу Інтернет сколихнуло відео з засідання Закарпатської облради, на якому Москаль обурюється заявою Супрун, яка звинуватила місцеву адміністрацію в нерозмитненні 8000 доз вакцини від кору, що надійшли від Угорщини.

"Подивіться на цю Супрун. Я готую їй відповідь, що їй щеплення треба від дурості… Це що за ї**нута, я вибачаюсь", – заявив зокрема Москаль.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе рішуче засудила таку поведінку Москаля, назвавши її категорично неприйнятною.

"Відповідно до законодавства, Москаль по суті вчинив хуліганський поступок, який підпадає під визначення статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Дрібне хуліганство", – зазначає віце-прем'єр.

"Вважаю, що це образа не тільки міністра, але й всіх у суспільстві, хто не хоче чути нецензурщину. Не кажучи вже про те, що вона звучить від високопосадовця.
А про етику спілкування як таку взагалі, здається, забули", – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко висловився за проведення спеціального розслідування щодо Москаля.

"Нацдержслужба має провести розслідування щодо цієї ганебної події і дати належну оцінку, крім простого людського вибачення від Геннадія Москаля", – пише він також у Facebook.

"Це перший та непростий кейс на дотримання європейських принципів, закладених в нових українських законах, особливо де мова йде про державного службовця - представника держави", – зазначає Зубко.

Міністр кабінету міністрів Олександр Саєнко також заступився за Супрун.

"Образливі висловлювання є недопустимими за будь-яких обставин і в не залежності з чиїх вуст вони звучать", – наголосив Саєнко.

"Щодо конкретного випадку, то позбавлення голів місцевих державних адміністрацій статусу державних службовців потребує врегулювання цілої низки питань проходження ними служби. Як видно, почати треба зі схвалення кодексу етики їх поведінки за порушення норм якого вони мають нести в обов’язковому порядку відповідальність", – зазначає міністр.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування