"Батьківщина": Листівки зі Штепою в Слов'янську – провокація

Понеділок, 26 лютого 2018, 07:44

Осередок партії "Батьківщина" на Донеччині заявляє, що Неля Штепа не має стосунку до партії і листівки з її зображенням, розповсюджені у Слов'янську, – провокація.   

Про це йдеться в офіційній заяві Донецької обласної партійної організації.

"Протягом останніх днів в місті Слов'янську були розповсюдженні листівки начебто від партії ВО "Батьківщина", – заявляє партійний осередок і демонструє листівку.  

На ній нібито екс-мер Слов'янська Неля Штепа запрошує на відкриття представництва "Батьківщини" 25 лютого та обіцяє продуктові набори й сувеніри.

 

"Офіційно заявляємо, що будь-які розповсюджені листівки не мають ніякого відношення до ВО "Батьківщина" та мають виключно провокаційний характер. Місцеві осередки ніяких заходів у цей день не проводили!", – заявляє "Батьківщина" у Донецькій області.

Як відомо, Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 року за підозрою в сепаратизмі.

На суді вона пояснювала, що закликала президента Росії увійти в Слов'янськ під погрозами терористів, у полоні терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата".

Їй загрожує довічне ув'язнення.

20 вересня 2017 року Ленінський райсуд Харкова відпустив її із СІЗО та відправив під домашній арешт з носінням електронного браслета.

У жовтні Штепа виписалася з харківської лікарні, куди її було госпіталізовано з гіпертонічним кризом, і повернулася додому, у Слов'янськ.

У листопаді суд продовжив їй домашній арешт з носінням електронного браслета та дозволив ненадовго поїхати до Києва для лікування

19 грудня 2017 року Штепа не прийшла на судове засідання, аргументувавши це тим, що там їй "загрожує небезпека".

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News