Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі Курченка конфіскували майно причетної компанії

Середа, 28 лютого 2018, 14:44

У справі українського олігарха-втікача Сергія Курченка, яка стосується схеми мільйонних оборудок з нафтопродуктам, правоохоронці застосували спецконфіскацію до причетного ТОВ "Лагуна-Рені".

Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"У ході розслідування оборудок з нафтопродуктами завдяки спільній роботі прокуратури Одещини, Національної поліції, Служби безпеки та фіскальної служби за рішенням суду застосовано спецконфіскацію на користь держави ТОВ "Лагуна-Рені", – написала Сарган.

Речник генпрокурора додала, що орієнтовна вартість цього майна становить понад 100 мільйонів гривень.

Як повідомила Сарган, ТОВ "Лагуна-Рені" "придбано у 2012 році членами злочинної організації під керівництвом Сергія Курченка та використовувалося для маскування злочинів під виглядом фіктивного вивезення палива для ухилення від сплати податків".

Як відомо, у 2014 році МВС встановила схему незаконного ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів групою компаній Курченка, якого називають "гаманцем" сім'ї Віктора Януковича. Збитки держбюджету оцінюють в 7 мільярдів гривень.

У серпні 2015 Печерський райсуд Києва арештував нафтопродукти олігарха Сергія Курченка, які зберігаються на потужностях компанії "Укртранснафтопродукт".

Пізніше ГПУ оголосила підозру Курченку у  справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування".

Повідомлялось, що через здійснення протиправних господарських операцій купівлі-продажу скрапленого газу збитки держави становили понад 1 млрд грн.

У травні 2016 суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно Сергія Курченка.

У січні 2017 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Курченку у вигляді тримання під вартою.

У травні 2017 року прокуратура направила Сергію Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та ухилення від сплати податків при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів. Тоді зазначалось, що до злочинної організації були причетні 19 осіб.

В червні 2017 Генпрокуратура повідомила, що Сергію Курченку складено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за 9 статтями Кримінального кодексу України.

22 листопада поліція внесла клопотання до Інтерполу про оголошення Курченка у міжнародний розшук.

Софія Лукашова, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування