Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Обвинувач у справі Лазаренка зі США відмовилась стати аудитором НАБУ

Четвер, 8 лютого 2018, 10:41
Обвинувач у справі Лазаренка зі США відмовилась стати аудитором НАБУ

Кандидат на посаду аудитора НАБУ Марта Борщ зняла свою кандидатуру.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив депутат Єгор Соболєв.

"Марта Борщ, яка звинувачувала Павла Лазаренка від імені Сполучених Штатів, просить більше не розглядати її кандидатуру на аудитора Антикорупційного бюро України. Отримав від неї листа вночі", - написав він.

Він навів її аргументацію: "Якщо б призначення відбулося минулого року, я б мала час і можливість виконувати цю роботу. Але зараз мої зобов'язання по роботі не дозволяють мені взяти на себе таку відповідальність".

Він також зазначив, що минулого року, коли очолював парламентський комітет з протидії корупції, запропонували кандидатуру Борщ для призначення аудитором НАБУ від Верховної Ради.

"Інша наша пропозиція Парламенту - іспанський прокурор Карлос Кастресана, який очолював утворений ООН антикорупційний трибунал для Гватемали. Цей трибунал відправив за грати корумпованого Президента цієї країни та половину парламентаріїв. Але Президент та більшість депутатів Верховної Ради прагнуть призначити аудитором НАБУ залежну від них людину", - зазначив він.

Як відомо, навесні-влітку комітет Ради не зміг вирішити питання з обранням свого аудитора НАБУ, хоча було кілька спроб.

Тоді активісти з Реанімаційного пакету реформ та Центру протидії корупції застерігали, що члени комітету від БПП та "Народного фронту" хочуть рекомендувати ВР "зручного аудитора НАБУ".

У листопаді фракція БПП у Верховній Раді вимагала призначити парламентського аудитора НАБУ у зв’язку з заявами генпрокурора про те, що бюро підіграє Януковичу.

6 грудня у Раді генпрокурор Юрій Луценко звернувся до керівництва комітету з проханням призначити аудит НАБУ. Він переконував, що в нього є інформація, яку він може передати аудиторам.

У той же час, представники "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Відродження" офіційно ініціювали процедуру відкликання Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з протидії корупції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування