Холодницький: Антикорупційний суд не зможе запрацювати у 2018 році

Четвер, 8 лютого 2018, 10:49

Керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що Антикорупційний суд не зможе запрацювати цього року.  

"Бачачи темпи обговорення закону і знаючи українські реалії, я боюсь, що Антикорупційний суд не зможе запрацювати у 2018 році", – сказав він на спільній із директором Національного антикорупційного бюро прес-конференції.  

На думку Холодницького, навіть у випадку ухвалення відповідного закону обрання суддів до нового суду забере чимало часу.

"Конкурси в Антикорупційний суд, напевно, будуть складніші за конкурси в Антикорупційну прокуратуру, де за наслідками третього етапу конкурсу з 300 осіб обрали лише 4-х. Уявіть, яка ситуація буде з обранням суддів. Це все час – час, якого в нас немає", – сказав він.

Керівник САП закликав парламентарів ухвалити закон про Антикорупційний суд, до чого закликав і президент.

Він наголосив: "Цей суд потрібен. Він потрібен не сьогодні, а вчора".

Холодницький також закликав народних депутатів підтримати законопроект №7271, який уже розглянув профільний комітет, "щоб уникнути загрози скорочень, яка нависла минулого року над нами, щоб завершити комплектування штату Антикорупційної прокуратури".

Він повідомив, що зараз 35 прокурорів САП посилено працюють. "Близько 100 проваджень уже в судах, цього року плануємо довести до судів не менше", – сказав Холодницький.

Як відомо, 23 грудня 2017 року президент Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект закону про Вищий антикорупційний суд, створити який вимагали активісти та західні політики. 

6 лютого 2018 року Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект про Вищий антикорупційний суд.

Центр протидії корупції заявляв, що президентський проект закону про Вищий антикорупційний суд не відповідає ключовим рекомендаціям Венеційської комісії.

Цей законопроект розробила група експертів, до складу якої, входили і засновник та директор "Фонду інновацій та розвитку" Георгій Вашадзе й Роман Яковлєв.

Як стало відомо, президентська партія заплатила ГО "Фонд інновацій та розвитку" більше мільйона гривень влітку 2017 року.

Читайте також: Страшний антикорупційний суд. Чому Україна свариться з Заходом

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...