Ситник не каже, чи є справи на "оточення Порошенка" і про вояж Луценка

Четвер, 8 лютого 2018, 10:59

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не став розповідати, чи є провадження щодо корупції людей із оточення президента Петра Порошенко.

На відповідне питання на прес-конференції він зазначив, що слово "оточення" не процесуальне.

"В рамках закону реагуємо (на факти корупції – ред.)… Є справи – а ви самі вирішуйте, до якого оточення вони відносяться", – сказав Ситник.  

Крім того, на запитання, чи розглядатимуть антикорупційні органи факт відпочинку генерального прокурора Юрія Луценка на Сейшельських островах, директор НАБУ відповів лише:

"Якщо буде достатньо підстав, щоб реєструвати провадження і оголошувати підозру, ми будемо досліджувати це все. Незалежно від того, хто має які посади".

Як відомо, 2 січня 2018 року генпрокурор Юрій Луценко і нардеп Ірина Луценко зафіксували в деклараціях, що отримали від старшого сина Олександра в подарунок по 170 тисяч гривень (близько 10 тисяч євро).

Юрій Луценко пояснив, що син подарував батькам поїздку – і вся родина відпочила 7 днів за кордоном з нагоди вересневого весілля сина і 30-річчя спільного життя Юрія й Ірини Луценків.

Також генпрокурор заявив, що владна сім'я відпочивала на Сейшельських островах "без надмірностей" – і має законні кошти на це. "Відпочивати без проведення мітингів і дискусій я можу лише за кордоном", – пояснив голова ГПУ.

Журналісти програми "Схеми" підрахували, що такий відпочинок наприкінці 2017 року міг коштувати мінімум 52 тисячі євро, адже сім'я орендувала на Сейшелах 3 вілли.

На це генпрокурор показав свої доходи і повідомив, що "син оплатив переліт" – саме це зазначено в деклараціях, а проживання, яке склало близько 20 тисяч доларів на трьох, Ірина та Юрій оплатили самі.

"Останнім часом я отримую зарплату від 130 до 220 тисяч гривень щомісяця. Іра – понад 110 тисяч доходу", – повідомив голова ГПУ.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування