Рада 1 березня не звільнятиме Гонтареву – нардеп

Четвер, 1 березня 2018, 10:16

У Комітеті Верховної Ради з питань фінансової та банківської діяльності виключають розгляд питання звільнення Валерії Гонтаревої і призначення нового керівника Нацбанку 1 березня.

Про це заявив в.о. голови комітету Михайло Довбенко, повідомляє "Укрінформ".

Він додав, що питання звільнення Гонтаревої, скоріш за все, розглядатиметься разом з іншими кадровими питаннями в окремий день на наступному пленарному тижні.

"Сьогодні не буде розглядатися це питання у зв'язку з тим, що у нас вимальовується ціла низка кадрових питань. Нам треба затверджувати склад ЦВК, голосувати за омбудсмена, за голову Рахункової палати, за керівництво Нацбанку, тому деякі представники коаліції вважають, що це треба зробити в окремий день", - зазначив Довбенко. 

Він прогнозує, що усі ці кадрові питання розглядатимуть 13-16 березня.

Як відомо, спікер ВР Андрій Парубій на погоджувальній раді 26 лютого заявив, що обрання нового голови Нацбанку є ключовим кадровим питанням цього пленарного тижня. За словами Парубія, його розглядатимуть 1 березня за повною процедурою.

Головним претендентом на пост голови НБУ після того, як Валерія Гонтарева заявила, що йде у відставку, є Яків Смолій.

Зокрема, президент Петро Порошенко пропонував парламенту призначити саме Смолія главою Національного банку. Його також підтримав Комітет ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування