Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет підтримав кандидатуру Смолія і звільнення Гонтаревої

Понеділок, 5 лютого 2018, 14:27

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендував парламенту призначити на посаду голови Національного банку Якова Смолія.

Про повідомив журналістам перший заступник глави комітету Михайло Довбенко в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Голосування було позитивним: підтримали проект постанови, внесений президентом України, про позитивне голосування за Якова Смолія в сесійній залі", - сказав він.

Зазначається, що комітет також рекомендує затвердити постанову про звільнення з посади голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Раніше повідомлялося, що голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, Верховна Рада у лютому призначить нового керівника Національного банку України.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко пропонує парламенту призначити Якова Смолія главою Національного банку.

Під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Давосі директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард цікавилась призначенням нового голови НБУ.

Раніше серед претендентів на посаду голови НБУ називали Смолія і главу правління "Райффайзен банк Аваль" Володимира Лавренчука. Однак більш ймовірним кандидатом називали саме Смолія.

У грудні Смолій заявив, що не буде продовжувати виконувати обов'язки голови НБУ, якщо парламент не підтримає його кандидатуру в разі внесення її президентом.

Читайте також: Керівник НБУ Яків Смолій: Депозити не повинні бути основним джерелом доходів українців

5 лютого Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що  голова Нацбанку Валерія Гонтарева готова виступити зі звітом про свою діяльність, як тільки депутати визначаться з відповідною датою.

Як відомо, Валерія Гонтарева ще 10 квітня заявила, що з 10 травня йде у відставку з посади голови Нацбанку.

Але її прохання не задовольнили – і вона вирішила піти у тривалу відпустку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування