Янукович: Мальдіви, Росія... Що це?

П'ятниця, 2 березня 2018, 10:47

Екс-президент Віктор Янукович виявився не підготовленим до відповіді на запитання щодо тези, на якій будує свою позицію його захист.

На прес-конференції в Москві 2 березня журналістка, що представилася виданням "Вести" -Україна, запитала, чи ідентична ситуація: Янукович - Росія Порошенко - Мальдіви, маючи на увазі зимову відпустку президента України.

Янукович, посміхаючись, звернувся до свого адвоката Віталія Сердюка: "Мальдіви, Росія... Що це?".

Сердюк відповів за свого підзахисного і нагадав, що сторона захисту на засіданні в Оболонському райсуді, який слухає справу про державну зраду Януковича, піднімала питання, чому під час нещодавньої відпустки Порошенка на Мальдівах ніхто в Києві не прийняв рішення про його самоусунення, провівши паралель з ситуацією, що склалася з Януковичем у 2014 році.

Сердюк зазначив, що ситуації не ідентичні, а перебування Януковича в Росії це вимушений захід.

Сам Янукович також пожалівся, що Петро Порошенко "зробив усе, щоб не допустити його до судового процесу".

"Я тільки через ЗМІ маю можливість про це говорити", - заявив екс-президент.

Як відомо, 2 березня екс-президент України, який переховується від правосуддя на території Росії, проводить прес-конференцію в Москві.

Янукович зокрема повторив кілька тез, на яких будує свою позицію: звинувачує нинішню українську владу в незаконному збройному перевороті, розстрілах на Майдані, зубожінні народу та покладає на українську владу відповідальність за гібридну війну, яку Росія веде з Україною.

На прес-конференції 28 лютого Президент Петро Порошенко припустив, що Янукович не цікавий українцям.

"Особливо після того, як стало відомо про звернення цього пана до Путіна щодо введення російських військ, думаю, що ставлення до нього абсолютно однозначне у всіх. Думаю, що більшість українців не цікавить, що скаже Янукович. У нього було 4 роки, щоб пояснити і покаятися", - сказав Порошенко.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...